C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Search
Search

Campionat Catalunya d’edats per equips

EL CLUB D’ESCACS LLINARS, CAMPIÓ DE CATALUNYA PER EQUIPS EN LA CATEGORIA CADET I SUBCAMPIÓ EN BENJAMINS I ALEVINS !!

Els dies 12, 13 i 14 d’octubre s’han disputat a Vila-seca (Tarragona) les Finals dels Campionats de Catalunya per Equips d’Edats d’Escacs 2012, amb 66 equips participants i més de 250 esportistes, en cinc categories (de prebenjamí a cadet).

El Club d’Escacs Llinars ha estat present en quatre d’elles, havent aportat cinc equips, i havent aconseguint els títols de CAMPIONS DE CATALUNYA en la categoria CADET, i SUBCAMPIONS DE CATALUNYA en les categories BENJAMÍ I ALEVÍ.

Si l’any passat l’equip CADET (menors de 16 anys) que es va presentar era experimental i buscava agafar experiència, aquest any aquest equip ha bordat la perfecció i s’ha proclamat CAMPIÓ DE CATALUNYA, una ronda abans, fins i tot, que acabés el campionat. L’equip va estar liderat per una gran Laura Martín (actual subcampiona de Catalunya cadet) que va estimular els seus companys d’equip perquè es superessin i aconseguir un nou títol per aquest Club. En Marc Arnijas al 2on tauler, i uns infalibles Dani Gutiérrez i Andrea Lafuente, que van aconseguir els títols de millors esportistes d’aquesta categoria als taulers 3er i 4t, van completar aquest excepcional equip que porta tres títols de Campions de Catalunya seguits, i quatre en els últims cinc anys.

En aquesta categoria CADET vam aportar un segon equip amb un objectiu més formatiu que competitiu, constituït per l’Oriol Panadés, en Guillem Las Heras, en Xavier Sánchez-Quesada i en Gil Espada, que no van poder evitar quedar en l’última posició, però que els va servir per sumar experiència i aprenentatge, valors que de segur en un futur proper podrem aprofitar.

L’equip ALEVÍ (menors de 12 anys) és, potser,, uns dels equips més compactes i amb projecció que ha tingut fins ara el nostre Club, però en els últims anys no havien aconseguit cap èxit per equips que reconegués la seva vàlua, i es quedaven sempre a les portes del podi. Sent tots jugadors de primer any, i liderats per un seguríssim Gerard Ayats, van liderar el campionat amb solvència fins que una contundent derrota amb el Peona i Peó, i que al final seria decisiva, semblava que els portaria al malefici de quedar-se sense podi dels altres anys. Es van refer i, amb en Pau Martín, la Sara Las Heras (actual subcampiona de Catalunya aleví), en Pau Toquero, i un Gil Espada que, com a suplent, va fer les seves partides al nostre equip de formació que teníem a la categoria cadet, van aconseguir el SUBCAMPIONAT DE CATALUNYA, darrera del Peona i Peó.

L’equip BENJAMÍ (menors de 10 anys) presentava les credencials d’haver estat Campions l’any passat a la categoria Prebenjamí, i bé que van saber estar a l’alçada de les circumstàncies, aconseguint un meritori SUBCAMPIONAT DE CATALUNYA. Un equip liderat per en Marc Rosàs, que va aportar molta serenitat als seus companys en els moments més delicats del campionat quan, anant liders, el Figueres els derrotava inesperadament. Un brillant Àlex Maria defensava amb contundència el 2on tauler, aconseguint el títol de millor esportista de la categoria en aquest tauler; i la Tura Espada, l’Òscar Ceruelo i l’Edgar Casas completaven aquest equip que sembla que vol començar emular els seus referents més grans.

L’equip PREBENJAMÍ (menors de 8 anys) disposava d’un jugador amb experiència, en Sergi Prats, que liderava a un parell d’esportistes novells en aquesta competició, en Manel Pont i la Laia Las Heras. Hi van posar molta il·lusió i tot el seu esforç i saber, i malgrat l’última partida la jugaren al primer tauler, la derrota contundent en aquesta última ronda amb el Peona i Peó, que fou finalment el campió d’aquesta categoria, els portava a una meritòria 7ª posició.

Novament, aquest campionat ratifica el model de treball dels escacs base delnostre Club, que inicia la formació dels seus esportistes des dels 4 anys, combinant-lo amb la formació genèrica que imparteix a les escoles del seu entorn, i que el situa en un dels millors Clubs de Catalunya en la formació de planter.