C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Search
Search

11a RONDA. Última partida de la Lliga de DH. Juguem a casa, però acabem a Manresa tots 16 equips. Espectacle en aquesta final?

LLINARS HGC Renting – TRES PEONS 3,5 – 6,5
Última partida a casa, però jugada a Manresa, on ens ajuntaren als 16 equips d’aquesta DH en un únic espai. La idea sembla bona, però llegiu l’última part d’aquesta crònica.
Derrota contra un fort Tres Peons (menys els dos primers taulers, a la resta ens treien entre +100 i +200 punts de diferència d’Elo), que va ser d’agrair que portés un equip competitiu, quan cap dels dos equips ens jugàvem res (ells han acabat sent els campions d’aquest grup, i nosaltres ja havíem baixat), però que servia per gaudi d’una última partida interessant d’aquesta DH…
Primera victòria del Dimitris en aquesta Lliga (Συγχαρητήρια!! – Congratulations!!), jugant amb molta precisió contra el nostre (molt) antic col·laborador, el MI Marcelo Panelo. Nova victòria del Roc, que continua amb la seva ratxa espectacular (7,5 d’11, amb un mitjana d’elo de 2234), i bones taules del Alejandro (que amb 7,5 d’11, ha estat el millor primer tauler d’aquesta DH, què es diu aviat!), l’Oriol (“el Pana”) i l’Arnau Parra. Bones partides de la resta de jugadors, malgrat les derrotes.
Trasllado un comentari de les xarxes: “Crec que s’ha fet Història, en majúscules, amb un club jove, amb un equip jove, que ha sabut competir i preparar-se per pròximes edicions en què, ben segur, es lluitarà per fites més altes. Felicitats, equipàs!”. I no cal dir res més.
I parlant de l’organització d’aquesta última ronda a Manresa per part de la FCdE, on vam poder veure espectacle en força partides (felicitar al Platja d’Aro per aconseguir el títol de Campió de la Lliga) i espectacle vergonyós en alguns dels enfrontaments. Caldrà que la FCdE es pregunti per què l’Andorra va decidir pactar un 5 a 5 (amb totes les partides taules) amb l’Olot, que pràcticament abocava a l’Andorra al descens i salvava a l’Olot; que això provoqués un nou pacte 5 a 5 entre el Terrassa i el Vila Olímpica (amb totes les partides taules), que salvava al Vila Olímpica i confirmava el descens de l’Andorra; i que això es considerés ho més normal del món. De fet, és legal, però em sembla que ens queda molt per aprendre en el nostre esport, perquè ens puguem considerar esport de debò, quan nosaltres no respectem la norma bàsica del que significa competir com esportistes. Després volem que ens tractin com a altres esports, i no entenem per què no passa. I aquí no acaba del tot les notícies. Caldrà que la FCdE també es pregunti per què hi va haver una alineació indeguda del Penya Escacs Cerdanyola, i com afecta això o no, a l’enfrontament del diumenge entre el Tres Peons B i el Cerdanyola B dels play-offs d’ascens a la 1a Divisió.
Nosaltres no ens jugàvem res en aquesta jornada, però no tinc més remei que escriure-ho perquè les sòcies i socis, i els seus fills i filles que componen gran part del nostre primer equip, entenguin que si som un esport i que, si l’entorn no ens aixafa gaire amb exemples com aquests, continuarem lluitant per demostrar-ho. A la nostra comarca tenim un torneig d’iniciació i valors, que els acaba duent a jugar el nostre Calculin com a primer torneig federat, i d’aquí a on vulguin. No defallirem. De Llinars al Món!!

Joan Antoni Pérez
president del Club Escacs Llinars