Volem avui fer un article avui diferent i dedicar-lo a l’11,84% de participants del nostre Open. És a dir, a les escaquistes que estan jugant el nostre torneig
WCM Lali Bibilashvili
Ainhoa Casares
Aramí Lobo
Adahara Carrasco
Martina Lázaro
Laura Toquero
Judit Barat
Ariadna Carrasco
Lledó Espada
La nostra àrbitre i la nostra directora adjunta del torneig
WFM Laura Martín
Ana Bonals
Fa uns mesos el Consell Audiovisual de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Secretaria General de l’esport van posar en marxa la campanya «t’ho estàs perdent» amb l’objectiu de visibilitzar l’esport femení.
Aquest any, a més, tindrem a Catalunya el campionat del món d’escacs femenins per equips que es disputarà a la tardor (26 de setembre al 3 d’octubre)
Diversos estudis de partides per internet (com el Maas, D’Ettole y Cadinu, 2008) assenyalen que «les dones juguen pitjor quan saben que estan jugant amb un rival masculí». Quan erròniament creien que estaven jugant contra una altra dona, les seves possibilitats de victòria s’incrementaven. Això qüestiona la idea massa estesa que atribuïa la resistència física com a principal motiu en la diferència de rendiment entre homes i dones en els escacs.
En definitiva, només qüestions associades a l’entorn, de tipus cultural o sociològic, semblen explicar aquestes diferències.
Aquest any sembla que pot ser un bon punt de partida per iniciar el canvi cap a una major integració de les dones en el món dels escacs. La sèrie de Netflix, la seva repercussió als mitjans de comunicació ha contribuït a una major visibilització dels escacs. A casa nostra, el mundial femení que hem comentat podria ser un bon punt de partida per iniciar el canvi que tot@s desitgem.
Demà més…
Jaume Gayoso