C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Ronda 6: Si no veus escacs femenins t’estàs perdent la meitat de l’espectacle

Volem avui fer un article avui diferent i dedicar-lo a l’11,84% de participants del nostre Open. És a dir, a les escaquistes que estan jugant el nostre torneig

WCM Lali Bibilashvili

Ainhoa Casares

Aramí Lobo

Adahara Carrasco

Martina Lázaro

Laura Toquero

Judit Barat

Ariadna Carrasco

Lledó Espada

La nostra àrbitre i la nostra directora adjunta del torneig

WFM Laura Martín
Ana Bonals

Fa uns mesos el Consell Audiovisual de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Secretaria General de l’esport van posar en marxa la campanya «t’ho estàs perdent» amb l’objectiu de visibilitzar l’esport femení.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/si-no-veus-esport-femeni-testas-perdent-la-meitat-de-lespectacle/video/6018409/

Aquest any, a més, tindrem a Catalunya el campionat del món d’escacs femenins per equips que es disputarà a la tardor (26 de setembre al 3 d’octubre)

https://escacs.cat/index.php/publicacions/circulars/circulars-comite-arbitres/83-contingut-public/portada-news/27611-

Diversos estudis de partides per internet (com el Maas, D’Ettole y Cadinu, 2008) assenyalen que «les dones juguen pitjor quan saben que estan jugant amb un rival masculí». Quan erròniament creien que estaven jugant contra una altra dona, les seves possibilitats de victòria s’incrementaven. Això qüestiona la idea massa estesa que atribuïa la resistència física com a principal motiu en la diferència de rendiment entre homes i dones en els escacs.

En definitiva, només qüestions associades a l’entorn, de tipus cultural o sociològic, semblen explicar aquestes diferències.

Aquest any sembla que pot ser un bon punt de partida per iniciar el canvi cap a una major integració de les dones en el món dels escacs. La sèrie de Netflix, la seva repercussió als mitjans de comunicació ha contribuït a una major visibilització dels escacs. A casa nostra, el mundial femení que hem comentat podria ser un bon punt de partida per iniciar el canvi que tot@s desitgem.

Demà més…

Jaume Gayoso