C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Promoció PANINI de la Federació Catalana d’Escacs.

NOTA DE JUNTA (14-02-2024)

En data 31.01.2024 la Federació ens va fer arribar per email, per primera vegada i sense previ avís, una informació assegurant que es feia la creació d’un àlbum de cromos amb l’empresa privada PANINI; amb tot un seguit de condicionats i requisits que feien difícil que un Club com el nostre pogués complir, sense deixar fora a la gran majoria de les federades i federats. La data màxima per entregar aquesta informació és el 29.02.2024.

Una setmana després, el 07.02.2024 tenim la primera constància que la Federació havia publicat una nota a la seva web animant a la gent de forma individual a participar en aquesta promoció, i que us adrecéssiu al vostre Club. I a nosaltres ens comencen a arribar consultes personals al respecte, i que ens han obligat a realitzar aquesta Nota de Junta.

La Junta ha estat analitzant aquest tema des de llavors i des de totes les perspectives i, el passat dimarts 13.02.2024 al vespre, prenia la decisió que NO col·laboraria en aquesta promoció PANINI. Es van tocar molts aspectes i diferents punts de vista, i us esmentem dos dels més significatius que ens han dut a prendre aquesta decisió:

  1. Nosaltres aquest any som 82 federats. El màxim nombre de fotografies que podríem tenir eren 30, de forma que es prengués la decisió que es prengués, un col·lectiu important es quedava fora, i no semblava que fos la millor forma de fer Club.
  2. Tampoc no hem vist gens clar la cessió de fotografies, i més de menors, a través del Club a una entitat privada com PANINI. No sabem quins són els acords que té amb la Federació ni quin ús final en farà d’elles, com podria ser la comercialització i venda, que és la seva principal activitat.

Tampoc no ha ajudat gens el poc temps que la Federació ha donat als Clubs per poder “col·laborar” en aquesta iniciativa, traslladant-nos una part important de la feina, just en un mes de màxima activitat escaquista i amb molts fronts oberts.

Quedem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment què pugueu necessitar.

JOAN A. PÉREZ
President Club Escacs Llinars