C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

FIDE ONLINE WORLD U10-18 RAPID CHAMPIONSHIP. EUROPEAN CONTINENTAL SELECTION

Aramí al Mundial d’escacs ràpids on-line de la FIDE en la categoria s14 femenina.

Ja us vam informar fa unes setmanes que l’Aramí, la nostra flamant campiona d’Espanya s14, estava entre les jugadores seleccionades per jugar aquest Mundial de joves on-line, de les 19 que ha aportat Espanya. Aquesta primera fase classificatòria s’ha jugat els dies 7, 8 i 9 de desembre, i l’han jugat 571 esportistes provinents de 46 Federacions Europees..

 

No ha estat un bon campionat per ella, malgrat que tot podria haver canviar el primer dia. Per mi, les dues millors partides que va jugar, malgrat perdre-les. El temps, els nervis de poder guanyar, la mala sort dels ratolins traïdors, etc., són un munt de circumstàncies de les que segur que n’ha après per un futur; … a més d’haver de superar la duresa i la saviesa de les jugadores europees. El segon dia, amb tres partides, van millorar una mica els resultats, però no es va poder despendre dels mateixos problemes. Un dels seus entrenadors em comentava que de les cinc partides que havia jugat, tranquil·lament podria estar amb 3,5/4 punts, … però que li calia més experiència per explotar totes les seves virtuts en aquests tipus de campionats on-line. Va guanyar les dues últimes, per acabar allà on el seu rànquing la posava.

Va ser un campionat molt difícil en general. Cap esportista de la selecció espanyola es va classificar entre els tres primers per jugar la final a 16 del Mundial, i alguns partien amb opcions per rànquing. El torneig l’ha dominat l’omnipresent Rússia, que de les 30 places classificatòries entre les diferents categories, n’ha aconseguit 8.; i desprès Polònia (haurem de visitar els nostres amics de Grójec aviat!!), Terres Baixes, Turquia, Georgia i Rumania amb 2 cada un. Les altres 12 places per un país diferent.

Molt orgullosos de tu Aramí!!

Fins la propera!!

Crònica d’en Joan Antoni Pèrez