C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Search
Search

ESPECTACULAR DESENA POSICIÓ

Aquesta ha sigut la primera experiència del Club d’escacs Llinars al Campionat d’Espanya per equips a segona divisió.

Un jove equip, que la seva mitjana no superava els vint anys, amb una mitjana de 1.979 d’elo FIDE (de tots els components de l’equip), mitjana en el torneig de 2052 FIDE (només es compti els 4 primers escaquers), sortint del rànquing inicial en la vint-i-sisena posició i acabant el torneig en una DESENA POSICIÓ.

Aquest jove equip ens ha donat tota una lliçó del que vol dir ser un EQUIP. Des de l’esmorzar, fins al sopar, des del començament de la ronda, fins a la finalització de l’últim component de l’equip. Des de la preparació de les partides al repàs d’elles. Ha sigut un equip tan compacte que fins i tot les jornades de descans ja planificaven el que volien fer. UN EQUIP QUE VAL UN 10, amb el MI ALEJANDRO ALVARADO, el MARC ARNIJAS, l’ORIOL PANADÈS, el PAU TOQUERO, el GORKA PARRA, l’ARAMÍ LOBO, i l’AINHOA CASARES.

El torneig ens dona la benvinguda el diumenge dia 8, dia d’acreditar els jugadors, i descansar dels 798 km que ens separa les dues localitats. Tindrem a 319 jugadors repartits en 48 equips. Dels 319 jugadors, 69 d’ells són titulats, un és el nostre MI Alejandro Alvarado.

Dilluns al matí és encara jornada de descans, el nostre equip comença a preparar les partides a la tarda.

Puntual a les cinc de la tarda, dona el tret de sortida al torneig. El primer matx el jugarem contra l’equip Silla Bosch SerInsys B de València amb una mitjana d’Elo FIDE de 2340, el segon del rànquing, amb 4 titulats, jugaran tres d’ells contra nosaltres. Jugarem en taula 2 en retransmissió. Quins nervis!!!

En aquest matx jugaran el Mi Alejandro Alvarado, l’Oriol Panadès, el Pau Toquero, el Gorka Parra i l’Aramí Lobo. Aquest matx el perdrem per 1,5-3,5.

Un cop acabat el matx ens toca anar a sopar, com hem acabat tard, serà tota una odissea trobar un lloc per sopar que no hàgim d’esperar taula.

Els emparellaments sortien a les onze del vespre, impacients per saber qui serà el nostre rival de demà.

Dimarts a les deu del matí comença la segona ronda. Tindrem com rival l’Asociación Deportiva Coimbra Jumilla de Murcia, amb una mitjana d’Elo Fide de 1.930.

Jugaran el MI Alejandro, el Marc, el Pau, Gorka, i l’Aramí. Aquest matx l’hem guanyat 2-3. Tots molt contents marxem a dinar, i a esperar que surti el pròxim rival.

Ja ha sortit el rival i ens toca un altre equip de Murcia, aquesta vegada jugarem contra CDA Lapuerta amb una mitja d’Elo Fide de 2.120, i setzè en el rànquing inicial

A les cinc de la tarda començarà la tercera ronda, i el nostre equip estarà format pel MI Alejandro, el Marc, l’Oriol, el Pau i l’Aramí. Després d’una gran lluita aconseguim empatar el matx 2,5-2,5.

Tots molt contents anem a sopar i a preparar per demà. Encara que tindrem el matí de descans. Ens ha tocat un equip de València el Club Ajedrez Alaquas.

Dimecres tarda es juga aquesta quarta ronda. En el nostre equip jugaran, el MI Alejandro, el Marc, l’Oriol el Gorka i s’estrena l’Ainhoa. Si, si, si, ho hem aconseguit, hem guanyat amb un 2-3. Tots contents anem a sopar. La intriga és, a on anirem a sopar???

Arribem les onze de la nit i ja tenim el rival que demà haurem de lluitar, el Club Ajedrez Getafe de Madrid, l’onzè del rànquing inicial amb cinc punts que portem tots dos. Estarem lluitant en la taula 8, RETRANSMISSIÓ.

Aquesta cinquena ronda comença puntual a les deu del matí, i en el nostre equip jugaran el MI Alejandro, el Marc, l’Oriol, el Pau i l’Ainhoa. Aquesta ronda serà d’infart perquè podrem veure a l’equip jugant. Tornem a guanyar amb un 1-4. Això fa que ens posem en una desena posició. Tot l’equip molt content, perquè aquesta desena posició ens fa somiar, un somni que en cap moment haguéssim imaginat. Tots a dinar i a esperar que arribi l’hora per saber amb qui jugarem.

Ens ha tocat jugar contra el Ajedrez V Centenario San Sebastián de los Reyes, també de Madrid. Jugarem a la taula 6. En retransmissió una altra vegada.

A les cinc de la tarda comença la sisena ronda, nosaltres hem alineat al MI Alejandro, al Marc, al Pau, el Gorka, i a l’Ainhoa. Aquesta sisena ronda no tindrem tanta sort, perdrem 2-3. Algunes de les partides se’ns han regirat una mica, i no hem aconseguit rematar, petit comentari fet d’empipament dels jugadors. La desena posició s’esvaeix i baixem a la divuitena posició del rànquing.

És hora de sopar i d’esperar l’hora per saber qui serà el proper rival.

Ja el tenim, el nostre rival és l’equip català del Club d’escacs Platja d’Aro amb una mitja d’elo Fide de 2.297 amb cinc titulats dins del seu equip i cinquens en el rànquing inicial.

Aquesta setena i última ronda començarà a les deu del matí i lluitaran el MI Alejandro, el Marc, l’Oriol, el Gorka i l’Ainhoa, en la taula 8 en retransmissió.

Tic tac, tic tac, els punts van entrant de mica en mica, tant per una banda com per l’altre, sembla que el matx es decanta a favor de l’equip rival, però els dos últims punts, els que més bon gust van tindre van ser els dos últims, l’Oriol posa el matx en empat, i l’Ainhoa, última en acabar, assoleix el punt de la victòria. 3-2 a favor del Club d’escacs Llinars. I això fa que definitivament quedem en una DESENA POSICIÓ.

Tots a dinar i a escampar la nostra alegria d’aquesta desena posició, amb ganes de tornar a repetir l’any vinent.