C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Cròniques del per equips 2014

Publicada part de la crònica de la ronda 9… Es consuma el descens “A”, la ONG del “B” perd a Canovelles, el “C” assoleix la permanència, nova victòria del “D” i empat del sub-12 que el classifica per la fase final….

Pels despistats que s’incorporen tard, o que, inesperadament, han sentit el desig irrefrenable de posar-se a llegir de manera compulsiva, els recomano començar per la ronda 1, així tindran una millor perspectiva de tot el campionat.

Aquest any em feia mandra de fer les cròniques del per equips. Molt liat, poc temps i poca inspiració… Però les crítiques rebudes, els fidels lectors (que jo sàpiga dos…) i alguna que altra insinuació al final m’han fet decidir. Així que un any més m’he liat la manta al cap i aniré fent la crònica setmanal. Tampoc garanteixo que siguin massa reeixides, tot dependrà de les aportacions vostres.

Tots els resultats a la web de la FCE

Ronda 9. 23-03-2014

Sant Cugat 8,5 – 1,5 Llinars “A”

Derrota dolorosa que confirma el descens… Sense paliatius.

Sabiem abans de començar que aquest any seria difícil, molt difícil mantenir-nos, i que el descens era molt probable. Malgrat això, hem afrontat el per equips amb il.lusió, però noi, això és com és, el ELO al final ha dictat la seva llei i els altres han sigut millors o han tingut més sort….

Ens aferravem a un grapat d’esperances, potser el Sant Cugat, ja equip de 1ª Divisió (moltes felicitats!!!), presenta un equip de costellada, potser el Fomet “B” que ja no s’hi juta res li voll fer una mala passada al Tres Peons, potser els desempats es capgiren tots… Masses miracles junts.

La realitat és que el Sant Cugat ha presentat el seu equip de gala, un equip duríssim amb els seus sis titulats al davant, i ens han passat per sobre. A més, el Tres Peons ha guanyat al Foment.

Per acabar-ho d’adobar, avui tres del “B” han hagut d’anar amb el “A” per les baixes (Oriol, Chamorro i Esteve).

Hem tornat cap a casa només amb les taules de la Laura, d’en Gerard i de l’Ori. La resta, tots cap a casa calentets… El presi, en Dani (amb peça de més..) en Marc (primera derrota!!!), en Piña, l’Andrea i els préstecs del B.

Dons res tu, que l’any que ve, amb nanos més experimentats i forces renovades tornarem a provar de pujar, cal que no oblidem que tindrem “preferència”…

De fet, ben mirat, hem aconseguit després de deu anys de vida de club una fita que no haviem aconseguit mai, que és baixar de categoria, res que no li hagi passat a qualsevol altre club. Així que què caram!!!, que no s’acaba el món, tu…

Granollers-Canovelles “B” 6,5 – 1,5 Llinars “B”

Uns altres que han tornat calentets cap a casa….

Avui no era el dia, ja m’ho he ensumat des de primera hora. Hem fet un equip de circumstàncies degut a les baixes (els de Granollers fins i tot s’han sorprès de l’equip que portàvem): Xacobeo per Logroño, Oscar currant, Blas canviant bolquers, els préstecs al “A” (Chamo, Ori, Esteve) i el condicionant de no tocar el “C”.

Hem sortit amb temps de sobra, arribem al Casino abans de les 9 i allà no hi havia ni Déu… Ja arribaran. Un quart de deu i allò no es movia… Me’n vaig al camp de futbol, he pensat. Tot tancat ¿¿¿??? Llavors se m’encen el llum i miro la web de la Federació. La p…!! Si juguem a Canovelles!!! A i 20 tots cap allà i jo, que savia on haviem d’anar, enfilo cap al costat de la policia. Arribem i comencem a buscar aparcament. Impossible…

Llavors va lo Prats des de l’altre cotxe i em fa veure que es juga a Can Palots, a l’auditori. Osti, tu té raó!!!. Una altra cagada. Tots cap allà. Total, que hem arribat gairebé a tres quarts de deu.

L’expedició d’avui la formaven en Prats de primer, jo de segon, el Moi de tres, el GM 1700 de quart, el Peinado de cinquè (retrobat després de varies jornades), el carlo al setè i en Jaume al vuitè.

Començaré pels “PALMEROS”… Vaja, els que han palmat.

Ens han donat gairebé per tot arreu… Lo Prats al primer ha tornat a jugar el bunyol aquell amb negres que acaba amb canvi de dames i rei a c8, s’ha deixat peça neta i s’ha arrossegat tot el matí per acabar perdent…

Jo al segon tampoc he jugat gaire galdós i he tornat a perdre després de no valorar correctament un intercanvis de peces… que em deixaven en xaraxa de mat inevitable. Llàstima la victòria de la vuitena ronda, que m’ha impedit aconseguir el ple de 0 de 9. Casunlolla, un altre any serà…

Al tercer la cosa no ha anat millor. En Moisés amb negres ha decidit no enrocar-se i enviar els peons amunt… dels dos flancs. Mala cosa deixar el rei a l’aire… En Parra, que es veu que esperarva poder jugar contra mi, no ho ha desaprofitat.

En Carlos al cinquè ha esta el primer en acabar, després d’haver sofert un martiri constant sobre f7, un gra infectat que al final li ha acabat esclatant per convertir-se en hemorràgia….

En Jaume al vuitè ha acabat el per equips amb mal regust. Tot i estar apretat, semblava poder tenir possibilitats de taules, però una deconnexió fatal a l’últim moment el deixava perdut. Això no desmereix el bon campionat del nostre nou jugador, amb 6 de 9 i +52!!

L’altra derrota ha estat pel Marcel, que no ha vingut. Suposo que amb tant de tresbalç i canvi de local al final no se n’ha sortit….

Millor han anat les coses per el GM 1700 (això de imbatut ja es farà irrrespirable…), que n’ha tret taules deprés de valorar correctament el sacrifici de qualitat per activitat, ha donat la qualitat i s’ha quedat amb un cavall descomunal… 6 de 7 i +49, qualsevol l’aguanta…

L’únic que pot presumir avui d’haver guanyat és en Rafa, que s’ha imposat a un expermientat Benjamí Rius, salvant d’aquesta manera la honra de l’equip i evitant un resultat encara més escandalós… Victòria treballada, felicitats!!

Acabem setens amb 3 puntets, després d’un campionat potser discret, però on ens ho hem passat de conya, com diria el mestre Coll… L’any que vé hi tornarem els iaios, i amb permís de la joventut, continuarem fent un “B” que, sobretot, s’ho passa “bé”.

Ronda 8. 16-03-2014

Llinars “A” 5,5 – 4,5 La Lira

Primera victòria del “A” !!!!, però potser ja és massa tard

La primera victòria ha trigat massa en arribar, però ens dóna almenys una petita alegria, tot i que avui el nostre primer equip tenia força baixes (Pau, Bru, Eloi). Hem hagut de posar-hi tres “B..teranos”, l’Oriol (ja habitual), el Chamo i l’Esteve que, pensant que jugavem fora, s’ha presentat una hora abans a la “churre” i s’ha perdut el final de la F1.

Als de La Lira no els ha vingut el segon taulell, així que per fi en Gerard ha pogut assolir un punt aquest any, malgrat sigui per no presentat…, a veure si així s’anima una mica.

Han punxat avui en Piña (potser espantat per la seva impresionant ratxa…), l’Ori i l’Esteve, els tres contra rivals superiors en ELO…

Les taules se les han pillat avui la Laura al primer contra un altre rival dur (2279), en Marc al cinquè (el tiu segueix puntuant, tu…) i l’Andrea al setè (trencant així la tendència negativa de les darreres setmanes).

La resta, quatre victòries als taulells dos (Ayats), tres (presi), quatre (Dani) i vuit (Chamo).

De fet avui hem anat tot el matí per davant, amb avantatge al marcador, i en cap moment s’ha vist perillar el matx. Això no era però símptoma d’alegria, dons el desori de veure el descens a tocar potser podia més. Suposo que algú se n’ha adonat i no sé com ha aparegut un pa de pessic i xocolota i les cares (sobretot de l’Ayats i de’n Marc) han canviat sobtadamnet. Endrapen com el Carpanta….

La victòria no ens fa feliços. Tot i que em resisteixo a admetre-ho, crec que matemàticament ja hem baixat… Tampoc pinta massa galdosa la darrera ronda, on el Tres Peons visita el Foment que ja no es juga res, nosaltres anem a Sant Cugat (matemàticament equip de 1º Divisió, Felicitats!!!) que tampoc s’hi juga res.

De consumar-se, serà la primera vegada en deu anys que un equip del Llinars baixa de categoria , així dons Què caram!!!, que no passa res, que una flor no fa estiu… ni dues primavera. Ja en parlarem…

Llinars “B” 4 – 4 Tona-Crema

Amb “B” d’amBulància…

Avui hem fet de bon samaritans. Malgrat les baixes del Xacobeo i en Blas, hem deixat al “A” tot el que podiem (Ori, Chamo, Giró), al “C” el necessari per aguantar el matx (Moi), al “D” gent per completar l’equip (Oscar, Jaume) i nosaltres a espavilar-nos, que “pa eso estamos”.

Hem reclutat de nou en Pau M., hem recuperat el noctàmbul David V., hem tornat a tirar del “frontonero”, hem enredat el “susodicho” (tot sigui dit, poc actiu aquest any), hem fitxat un nou element (Xavi Carbonell), hem repescat (me n’alegro molt..) la Iris…. i a jugar s’ha dit. D’això se’n diu tenir imaginació i cintura…

El Tona venia a gunayar, dons no li servia res mes, i no ens ho han posat fàcil. El primer a caure ha estat el jove Xavi al setè, que tot i jugar ordenat, ha pagat la novatada. Llavors ha palmat el “susodicho” al sisè (“Y eso que la tenía bien, eh??”) i la peça de més de la Iris al vuitè (molt boa partida) no ha estat suficient per aturar dos peons passats del flanc de dama del rival. 0-3, i els rivals que s’ho començaven a creure… però jo no.

Deixant de banda lo Prats, que feia la guerra pel seu compte i s’embolicava de valent al primer (veure’m que diu la màquina casolana i el profe, que de vegades no es posen d’acord…), al segon en Pau controlava bé, jo al tercer estava “como un duque” (Xacobeo dixit), en David al quart progressava adequadament i el “frontonero” al cinquè apretava de valent.

La primera victòria ens l’hem apuntat gràcies al Josemanu, amb elegant i brillant combinació final. Tot seguit ha rematat en Pau per posar el 2-3… però el psycho-Prats al primer perdia (em sembla que ni ell s’ha adonat com ha quedat perdut) i ens posavem 2-4.

Llavors havia de sortir el capi a solucionar-ho. Ja veieu que, com el bon whisky de malta, cal reservar algunes coses per ocasions especials, així que pam, he guanyat!!!, llençant sense cap remordiment a la bassa un immaculat expedient de punts i posant les coses al seu lloc. De fet, crec que estic guanyat ja des d’un parell d’hores abans, però després d’haver-me autoflagelat durant tot el per equips, crec que bé em mereixo una autoensabonada… i com sóc jo el que fa la crònica, “pos ajo y agua”, us heu d’empassar el que escric.

Quedava en David, amb millor posició de rei, i punt a la vista per l’empat. Ha refusat els oferiments de taules del rival (l’empat no els servia de res) i poc a poc ha anat millorant la posició. En benefici del rival cal dir que fins que no li ha fet mat, l’home ha estat allà aguantant en busca del miracle impossible.

Així que mig punt amb un equip de circumstàncies, categoria salvada, feina feta, i jo cap a cas amb un puntet, je je…

La setmana vinent tanquem la barraqueta a Granollers…

Sant Quirze 4 – 4 Llinars “C”

Avui l’objectiu era seguir puntuant davant un equip més fort que el nostre i ho hem aconseguit. Sabiem que el rival era més complicat en els primers taulells i en els últims, així que la cosa era avui intentar puntuar pels taulells del mig.

En Guillem al primer no ha pogut davant un 2060, però en Marc al segon ha guanyat un 2035 (el rellotge també juga…)

Una mica més avall la cosa ha anat igual. En Gabi ha perdut al tercer, però tal com ja preveïem des de feia setmanes, l’Alex ha sortit quan més falta feia i ha guanyat al quart, signant així la seva primera victòria al per equips aquest any.

Per darrera, dues victòries més. La d’en Sergi al cinquè (un altre rellotge que ens ha donat un cop de mà) i la d’en Moisés al sisè, que avui entrava per l’absent Pau.

Les derrotes d’en Lluis al setè i la Núria al vuitè certificaven l’empat i deixen el “C” a les portes de la salvació.

No està tot fet, però s’haurien de donar resultats molt desfavorables per baixar. La darrera ronda davnt del Terrassa hem de sortir a treure’n el màxim de punts possibles. Els desempats també seran importants….

Castellbisbal 0,5 – 3,5 Llinars “D”

Nova victòria del “D” que ens ha de fer plantejar de cara a la temporada vinent reptes més importants per aquest equip. S’està demostrant que mantenir un equip sòlid i mitjanament competitiu és suficient per aspirar a col.locar un equip a Segona sense masses dificultats.

L’Oscar, el GM 1700 i en Jaume s’han dirigit avui a Castellbisbal i tots tres s’han imposat amb suficiència. Completava l’equip un inèdit Marcel en el tercer per les urgències d’última hora, que vist i no vist, ha tret taules.

Continuen dons les bones actuacions de tots tres aquest any: Oscar imbatut amb 3 de 5, Xavi Lobo imbatut amb 5,5 de 6 (+44 i cada cop amb més autoestima) i Jaume amb 6 de 8 i +60!!

La setmana vinent els hauré de baixar els fums i els posaré al B….

S. Joan Vilatorrada sub-12 0 – 4 Llinars sub-12

Una altra matinada i un nou cop de puny sobre la taula per consolidar les opcions de classificació per la fase final…

Els petits s’ha fotut avui una altra excursió fins més enllà de Manresa. Cares de son a les vuit del matí i cap a Sant Joan que hi falta gent…

Ja ens havia anunciat el Sant Joan que només presentaria tres jugadors, així que en Jan al quart ja tenia el punt assegurat des de divendres al vespre.

L’Oscar ha tornat a imposar-se al primer (impagable tasca un any més de la família Ceruelo fent de taxista…), l’Edgar (novetat avui de l’equip) ha guanyat al segon i nova victòria de’n Quim al tercer (gran campionat, imbatut amb 4,5 de 5 i +29…)

Feian feta dons… A esperar la darrera ronda a casa davant Les Franqueses. Caldrà que no sortim refiats per assegurar l’accés a la fase final. De ben segur no ens ho posen fàcil….

Ronda 7. 09-03-2014

Llinars “A” 5 – 5 Sabadell “C”

Un empat davant el cuer que no serveix a cap del dos…

Tal com esperàvem, el Sabadell ha presentat avui un equip dur, cercant els punt tant desesperadament com nosaltres.

Dues úniques taules als deu taules donen una idea de la lluita de cada punt.

Un cop més el matx s’escapa per poc… i aquest any sembla que tenim la sort d’esquena en els moments clau de les rondes. Tot i això, avui per ELO érem superiors en tots els taulells excepte en els dos primers, essent clarament superiors especialment de mig equip per avall, així que la lluita estava avui per baix.

La victòria de la Laura al primer es veia compensada per la derrota de’n Gerard al segon (0,5 de 6, se li està fent dur al nano…). Més avall, la derrota del presi al tercer eixugava la victòria prèvia de’n Dani al quart. Les taules de l’Eloi al cinquè deixaven dons en mans de la part baixa de l’equip la responsabilitat del matx.

Les victòries de’n Marc al sisè (imbatut amb 5,5 de 7!!!) i de’n Piña al setè ( intractable Pineapple, amb 2,5 de 3 a les tres darreres rondes després dels tres tortells inicials) donaven aire però eren a la fí estèrils, dons en Pau al vuitè ha perdut, de nou inesperadament després de posició amb clar avantatge (+3,52 amb 18. Db4 segons la infumable màquina de lo Prats) i l’Andrea ha comptabilitzat el tercer tortell consecutiu. Les taules de l’Ori al desè servien per només empatar el matx.

La setmana vinent, nou episodi del melodrama davant La Lira, de nou a casa, i amb un punt imprescindible en joc… L’esperança, que no la categoria, és el darrer que es perd…

Llinars “B” 3,5 – 4,5 Vall del Tenes

Tercera derrota consecutiva… i pel mateix resultat!! Al contrari d’altres dies, però, avui no ho hem tingut de car en cap moment.

Els de Santa Eulàlia ens superaven gairebé arreu, i ha estat en l’únic taulell on nosaltres érem més superiors per ELO que hem patinat.

Ben aviat ens hem posat per darrera, amb la derrota de l’Esteve al segon davant l’amic Turón, la meva al cinquè (of course, 0 de 7!!!, no hi ha qui em pari, vaig embalat cap al plè) i les taules de’n Moisés al sisè. 0,5 -2,5 incontestable.

De les altres partides, dues amb seriosos interrogants, lo Prats al tercer i en Jaume al vuitè, tots dos amb més a perdre que no pas a guanyar en cas de forçar, potser un pel millors el Chamo al primer i el Xacobeo al segon i partida clarament favorable al setè d’en Josemanu ( a partir d’ara “el frontonero”, que no fontanero), amb alfil de més.

Sens dubte, aquesta era la partida en la que jo confiava ens donés el cop de moral, tant necessari de vegades en el per equips per capgirar el matx. Però de cop i volta, va el frontonero i es deixa l’alfil de més i queda amb les vergonyes a l’aire.

Per aquelles hores, la resta de jugadors preguntaven que què feien… Vist el panorama, la previsible derrota d’en Josemanu els donava el matx, així que he deixat que la gent no es matés a nedar per morir ofegada a la platja i els he donat carta blanca…

Taules de’n Jaume al vuitè, que després de la derrota del primer dia acumula 5 de 6 a les 6 darreres rondes; taules del pshyco-Prats al tercer, sembla ser avalades per la seva maquiavèlica màquina: “…la meva com Déu mana 0,11 i taules de mestres,… (Whatsapp dixit); i nova victòria del Xacobeo al segon, acomiadant-se així del per equips aquest any, imbatut amb uns brillants 4 de 6 i +36,6…

El darrer en acabar, el Chamo al primer, amb victòria molt treballada davant el rocóa Aleix Centelles.

La setmana vinent ens visita el Tona-Crema, desesperat per la necessitat… i nosaltres tenim una pila de baixes. Necessitem mig punt per estalviar-nos mals de ventre.

Ripollet 3,5 – 4,5 Llinars “C”

“Dejad que los niños se acerquen a mí…, sobretodo el cabrocete rubito ese, que es el que m’ha tirao la piedra” (acudit d’adaptació lliure de l’Envangeli).

Això és el que deu haver pensat el Ripollet després del matx d’avui… Avui anavem a Ripollet amb urgències i el C ha donat la talla. Hem reforçat els nanos amb en David Rosàs i el rocker Manjón per suplir les baixes de la Sara i en Gabi..

Brillants victòries, amb domini durant tot la partida, d’en Marc i d’en Sergi (així ho reconeixien els rivals) i victòria solidària del cosí de’n Kirk Hammet de Metallica (en aquest link el reconeixereu https://www.metallica.com/band/band-bio-kirk.asp ).

Brillants taules de’n Guillem davant un 2178, meritòries les de’n David al cinquè davant el “multitarea” Eloi Serrano, jugador, organitzador, locutor de radio, IBM del Ripollet (“Y veme a por esto, y veme a por lo otro,….) i sobretot, curradísssimes taules de’n Pau, lluitant fins el final per donar la victòria a l’equip amb el seu mig punt, remontant els dos peons de menys en final de torres. Bravo, Pau!!

Derrotes avui per en Gil i per l’Alex, que de moment acumula només 0,5 de 6… Necessita millorar, però de ben sgur apareixerà en el momnet més oportú.

Agafem aire pel rush final… i hem embolicat el Ripollet en el lio de la permanència, que era el que buscàvem La setmana vinent, nova prova de foc a Sant Quirze, on hem de puntuar…. No ens decepcionaran.

Llinars “D” 3 – 1 Rubinenca “D”

El “D” ens feia companyia avui a casa i amb ells completàvem el record de taulells al per equips com a locals en un mateixa ronda… 22!!. quan estava montant dissbate per un moment he pensat que no hi cabriem i que hauriem de jugar de peu, com si féssim simultànies. Però al final, tots sentats i amples (haguéssim semblat els RyanAir, que volia fer anar de peu als passatgers en els seus vols per fer-n’hi cabre més…)

Avui hem recomposat l’equip per les baixes del rocker Manjón, cedit al C i d’en Xavi Lobo, que estava fent de “Visentet lo coheteret” per les falles de terres valencianes.

La Rubinenca ha presentat un equip jovenet… i incomplert. Els faltava el primer taulell, així que en Carlos, únic component masculí de l’equip avui (component per no dir membre, i així m’estalvio interpretacions malicioses i desafortunades..), ha guanyat sense despentinar-se.

El segon el defensava la Glòria, que després d’anticipar-nos repetidament que el seu era un punt perdut, avui ha guanyat de forma contundent, amb brillant combinació d’atac.

L’Ana al tercer ho ha tingut força bé durant llarga part del matí, però tampoc avui ha estat el moment de la seva primera victòria al per equips i ha perdut.

El darrer el defensava la Núria, que en poc més de mitja hora ha enllestit i ha gunayat en García Márquez. No, no era l’escriptor… Descreguts, que no teniu remei…, aquest es deia Carlos i era un simpàtic sub-8…. La Núria sembla que recupera sensacions, amb 3,5 de 5 !!!. Ens n’alegrem.

El D, dons, ens ha alegrat el matí als que jugavem a casa. Diumenge vinent, excursió a Castellbisbal.

Castelldefels 0 – 4 Llinars sub-12

Els petits s’han posat definitivament les piles, decidits a remuntar en la classificació i a entrar en el play-off final. Avui, sense contemplacions, han assolit una contundent victòria a Castelldefels. L’Oscar, la Tura, en Quim i en Jan han fet ple i acumulen punts molt valuosos de cara a la classificació final.

La setmana vinent, darrera excursió i matinada. Sant Joan de Vilatorrada, una mica més enllà d’on Jesús va perdre la gorra a mà esquerra, espera els nostres cracks….

Ronda 6. 02-03-2014

Peona i Peó “B” 6 – 4 Llinars “A”

Una bona oportinutat perduda, i cada cop en queden menys….

Avui podiem ben bá haver puntuat a la capital, però sembla que aquesta any la deessa Fortuna ens ha girat l’esquena. Tota la sort que hem pogut tenir altres anys sembla que aquesta temporada se’ns gira d’esquena.

El 4-0 que hem encaixat als quatre darrers taulells ens ha matat, sobretot la partida de l’Andrea, que amb mat en dos, però només amb 30 segons, no ha pogut rematar-ho. Això ens ha obligat a forçar en altres taulells, on segurament ja teniem unes taules clares. Durant bona estona semblava que ens podiem endur el matx, però al final hem perdut.

Per davant en Gerard defensava el primer taulell, i el nano nota la pressió. Avui ha perdut i acumula un 0,5 de 6 dolorós…

Victòria del presi al segon, que sembla que remonta, taules de’n Dani i l’Eloi i nova victòria de’n Marc al cinquè, que és qui està treient més petroli aquest any. (imbatut amb 3,5 i +22,5 d’ELO)

Pel cap baix, les quatre derrotes comentades (Pau V, Andrea, Oriol i Pau M) i una única victòria pen en Piña al sisè.

Res, a seguir lluitant. Si la setmana vinent guanyem a casa contra el cuer Sabadell (no m’extranyaria que vinguéssin reforçats…) continuarem patint, sino, deixarem de patir…

Calldetenes 4,5 – 3,5 Llinars “B”

D’acord, el Calldetenes anava primer, imbatut, però la veritat és que ho hem tingut a l’abast… i ben a prop. Independentment que aquest any anem sempre amb un de menys (he perdut la sisena consecutiva, o sigui que jo aquest any vaig de “florero”), l’equip avui s’ho ha currat.

Aviat en Jaume ens ha posat per davant (va perdre la primera, però ara acumula 4,5 de 5 i +44 d’ELO!!!) i l’Oscar i el Moisés, sense pendre riscos, signaven taules 1-2,

Com es costum, després he arribat jo per arreglar-ho. Empat a 2

La foto de mig matí:

el Chamo al primer dominant i arrassant, amb perspectives de mat per tot arreu; l’Aurélio al segon contra Vladimir aguantant sòlid; l’Esteve al tercer amb iniciativa clara per guanyar i xarxa de mat a la vista i el GM 1700 amb defensa sòlida. Cap partida per perdre…

Jo no analitzo mai al per equips, però avui, davant de la insistència del rival no li he volgut fer el lleig. “Deixa’m donar primer una ullada i anem…”. Vale. L’Antonio guanya ràpid i ens posem 2 -3… Proposem taules al tres taulells i ho tenim pelat… “Apa, anem…”

Cinc minuts analitzant i veig sortir l’Antonio somrient. Perfecte!! Acabo d’analitzar i torno a la sala… L’Aurelio cada cop millor, però ep, la partida de l’Esteve ja no estava tant clara i el Xavi Lobo ja estava al final amb peons, ell amb un tres contra dos al flanc de rei i el rival amb un peó solitari a l’alrra banda…. Mala cosa, màxim taules i si força palma.

Res, que li dic als meus soldats que ofereixin taules quan els toqui a tots els taulells. Acabo de dir-los-ho, miro la pissarra de resultats i veig QUE L’ANTONIO HAVIA PERDUT!!!!!! La pu…si anem perdent 3-2

“Aurelio, hay que jugar a ganar” “Esteve, res de taules, a jugar…” I llavors es lia…

“Xavi, tu ofereix taules…”

“No, no, jo vull jugar el final, que em veig millor”

Mare de Déu, i tot això amb menys de cinc minuts. Però si hauràs d’anar a buscar el peó solitari i mentre tant se’t menjaran tots els altres i perdràs…Hem de salvar al menys mig punt!!, pensava jo.

“Xavi, que no, ofereix taules…”

“No, no, que jo em veig per guanyar…”

Total, que tot aquest sidral amb el temps del rival corrent. L’home que signa les taules a la seva planilla i diu “No, no, ara ja hem signat taules, que m’està corrent el meu temps i ja m’han passat dos minuts…”

Ok, taules, buufff. En l’anàlisi ha quedat clar que si algú podia perdre era en Xavi. Tot i això, perdiem 3,5 a 2,5. A veure si encara podem fer-ho… o al menys mig puntet.

La partida de l’Esteve s’ha girat definitivament, i ha passat de tenir-la pràcticament a la butxaca a haver d’inclinar el rei. Llàstima, se li ha escapat la combinació, amb gairebé tot fet, i el mat no sortia….

Amb tot decidit, l’Aurelio, una vegada més apurat de temps, ha acabat derrotant brillantment en Vladimir. Ojo al Xacobeo, que n’ha jugat cinc, va imbatut i porta 4 punts (i +28…) A aquest pas, se surt del llistat i l’any que ve ens abandona.

My friend, habrá que bajar un poquito el listón para seguir en el B….

Llinars “C” 3 – 5 Paretana

Nova derrota del “C”, que ens complica la existència. Ara per ara estem en plaça de descens, però aquest equip encara no ha dit la darrera paraula… i a més, la cosa està molt apretada en aquest grup. Un punt t’envia a dalt o t’enfonsa..

Tot i haver perdut, avui l’esperit del per equips ha estat ben present.. Això li hem d’agraïr a la Sara, que ha rebutjat continuadament l’oferta de taules i ha forçat la seva partida fins les 5 hores davant un 2100 per intentar guanyar i empatar el matx. Finalment ha perdut, però no podem fer res més que aplaudir l’esforç de la nostra jugadora. Xapeau!!

La Paretana ha presentat un equip molt dur, que ens superava de llarg en tots els taulells excepte al darrer. Per davant en Guillem no ha pogut amb l’Adrià Martorell. La Sara també ha perdut tal com hem comentat, mentre que en Marc ha guanyat el seu matx i en Pau Toquero ha esgarrapat unes taules.

La part baixa de l’equip també ha aconseguit 1,5 punts, amb victòria de la Núria al darrer, taules de’n Lluis al setè (avui l’únic iaio) i roscos pel Gabi i en Gil.

La setmana vinent hem d’anar a per totes a Ripollet, que ens treu mig punt a la general, i a veure si els posem també en dificultats per la lluita de la salvació.

Vall del Tenes “C” 3,5 – 0,5 Llinars “D”

Avui, entre les baixes del Carnaval i que els petits descansaven hem fet un mix d’equip. Hem anata a Sta Eulàlia amb la Noemí, l?ana (les dames primer, of course…) i els joves Oscar i Quim.

Els rivals no han anat de Carnaval, ens trobat un equip experimentat i això ens ha passat factura.

L’únic a puntuar amb unes taules al segon ha estat en Quim davant un 1800 mentre que la resta han perdut, l’Oscar defensant el primer (avui li ha tocat ballar amb la més lletja…) i les fèmines als dos darrers taulells.

A veure si la setmana vinent, que el “D” coincideix a casa amb els dos primers equips, remontem i fem pinya tots plegats. Serà la primera vegada on juntem 22 taulells en un per equips com a locals…

Llinars sub-12 4 – 0 Vacant

Ooooéeee. Roc a la faixa. Gracies.

Ronda 5. 23-02-2014

Llinars “A” 3,5 – 6,5 Foment B

Una setmana més, i una oportunitat menys… i ja en van quedant poquetes.

Nova derrota avui del A davant el Foment, que ha presentat un equip que ens superava per tot arreu menys al darrer taulell. L’equip rival realment era contundent, amb dos titulats al davant, diverses cares experimentades i conegudes (Martin Forsberg, Héctor Vela, Alvar Lluis,…), amb alguns moviments estratègics dins el llistat de forces i només 100 punts d’ELO entre el primer i el vuitè (aquest últim amb 2177, pràcticament el mateix que el nostre primer taulell…)

No pintava dons, tal com ha estat, que fos un dia propici per fer la “machada” que necessitem.

Per la part de dalt és on la diferència d’ELO ha marcat més el matx. Els nostres jugadors només han aconseguit unes taules, al tercer, de la mà del presi. La resta, tot derrotes (Laura, Ayats, Dani i Eloi).

La part de baix se’ns ha donat una mica millor, amb 3 de 5… Han guanyat en Marc (després de 5 jornades, únic jugador imbatut del A) i els préstecs, Oriol i Pau M. Derrotes per l’Andrea i una especialment dolorosa, la de’n Pau, amb una partida pràcticament guanyada…

Ens queden quatre rondes, estem novens amb mig punt, i ens resten dos sortides molt complicades (Sant Cugat i Peona i Peó, primer i segon) i dues jornades a casa (Sabadell i La Lira), que és on a priori tenim més possibilitat i ens haurem de jugar les garrofes…

Llinars “B” 3,5 – 4,5 Sant Pere Torelló

Diuen que sóm els “puretes”, però avui hem demostrat que sóm la “quinta del biberó”. I si no, us en deixo l’evidència…

segon_equip

Si es que el que es tracta és de treure-li dramatisme a tot plegat, que ja patim prou… En Blas, que avui tornava a l’equip, ha volgut retrobar-se amb la colla amb humor, i de pas, li hem fet un petit detall a l’Alba. Espero que quan creixi la criatura ningú tingui el valor d’ensenyar-li la dedicatòria… De fet, la foto l’hem fet abans de començar, perquè si hagués estat després, amb l’emprenyada de la derrota, igual li fotem els baberos pel cap al Blas…

El primer en liar-la ha estat el mateix Jordi, que havent dormit quasi res (es lo que tiene ser papá y equivocarse con las gotas…), i després d’haver estat a punt de deixarse la dama neta, ha ofert taules amb peça de més perquè s’estava clapant… El rival no ha tardat ni dos segons, és clar…

Després la lia parda també el Oscar (imbatut al per equips amb 2,5 de 4), qui amb peça de més també en treu només taules… Els rivals començaven a pensar que ells eren, per un dia, els hereus de la flor del Johan…

Obviament, veient l’espectacle que estavem donant, jo no podia quedar-me enrera, i després d’una bona partida (sí, bona, en serio..), amb repetides oportunitas d’avantatge clar, vaig i torno a palmar… 0 de 5 que porto. Alguns em diuen que ja sóc olímpic (si, je,je, per lo dels cinc anells, quina gràcia..), d’altres diuen que no tinc pebrots a fer ple, i d’altres insinuen coses que no puc reproduïr per si hi ha menors llegint. Víbores, que sóu unes víbores… Si us mossegueu us enverineu… No hi ha dret, fer llenya així de l’arbre caigut… Però l’home no es mesura per les vegades que cau, sino per les que s’aixeca, i el meu momet arribarà…

Vale, ja m´he desfogat, però anavem 1 a 2…que de seguida s’ha transformat en un 1-3 després de que el “Chamo” també palmés al primer. What a fuck!!

Llavors em pregunta el “gusilús” si pot acceptar les taules que oferia el rival… Veig la posició, amb tres amenaces de mat diferents per part del rival, peces penjant, 4 minuts de rellotge i moltes possibilitats de cagar-la, “Espera’t un moment, que miro les altres partides…”, li dic. “Vale, però no t’encantis, que em queden quatre minuts..”

Vale dons, poso en marxa la calculadora, la meva agilitat i lucidesa mentals i a vuere com està el tema….Lo Prats pinta que guanyarà bé, a més, té l’alfil a g7 i ell diu que amb Ag7 sempre guanya. Li faré cas…El Xacobeo està també molt millor i guanyarà, i l’Esteve té final amb cursa de peons, pinta que coronen els dos….taules. Rascarem, 2,5 i taules del Juanjo… empatem. Val més roc a la faixa.!!

“Ok, signa les taules….” Dit i fet, 1,5 a 3,5.

Llavors va lo Prats i confirma la seva teoria de l’alfil, 2,5 a 3,5. Semblava que ho endreçavem una mica, però poc després a l’Esteve l’han enganxat en la cursa de peons i perdia al cinquè. Matx perdut…..Li he dit a l’Aurelio que ja estava tot el peix venut, que tranquil i a la seva. Al final s’ha imposat tal com havia calculat…

Una derrota que ens deixa mal gust. D’haver guanyat ens haguéssim posat amb 3,5 i qui sap si amb ganes de gresca…. dons ara ens toca el Calldetenes, líder…

Sant Gugat “B” 5,5 – 2,5 Llinars “C”

Ep!! No val a badar!!

D’acord, avui hem anat a casa del líder, imbatut, i amb 5 taulells per sobre de 2.000, però ens haurem de posar les piles, que no anem molt sobrats i encara pendriem mal…Vuitens amb 1,5.

El matx d’avui era segurament, el més desigual de tot el campionat, i sabiem que anavem a patir. Tot i això, per davant hem fet 2,5 de 4 contra gent de més de 2050. Tant sols una derrota de’n Guillem al primer, victòries de la Sara al segon i de’n Marc al tercer i taules de’n Pau T. al quart. No podem dir dons que la canalla no hagi respost avui…

El drama ha vingut per la part de baix… on hem punxat 4-0… tot contra rivals superioirs. Derrotes de l’Alex, el papa Rosàs, el Moi (a qui bategem des d’avui com “el expatriao”, dons porta 4 a fora seguides) i de la Núria.

Definitivament, el Sant Cugat té un “equiparro”, que crec que pujarà sense despentinar-se…. Nosaltres la setmana vinent haurem d’anar amb compte.. Ens visita la Paretana (tercers amb 3,5) i és Carnaval. A veure com anem de disponibilitat i com ens afecten els excessos de’n Carnestoltes…

Cardedeu “C” 0 – 3 Llinars “D”

Dons sí, 0-3, no us estranyeu… Matx una mica bunyol.

Per començar, hem anat amb un de menys (Rafa, missing in action per temes familiars…) i només s’han desplaçat a cal veí el Xavi, el Carlos i en Jaume. Però a Cardedeu només els espearaven 2 rivals (potser massa just de gent per fer tres equips..), així que en Jaume ha apallissat el vacant i ha aprofitat per veure partides.

El GM 1700 ha tornat a guanyar i la cosa s’està tornant dramàtica pels que estem cada dia pel club (¡¡Imbatido, tio, imbatido!!! ¡¡¡4 de 4, has visto!!!).

En Carlos també ha guanyat en Joan Pere, que ja no és aquell marrec de fa uns anys, així que cap a casa contents d’haver venjat l’honra del “B”.

Vilafranca sub-12 3 – 1 Llinars sub-12

Han tornat a punxar avui els petits, cosa que ens allunya de jugar la promoció final…. No hem tingut el millor dia, contra un equip que per ELO era teòricament assequible.

Igual que la setmana passada, només hem recollit la victòria de l’Oscar al primer taulell, que està fent un gran per equips (després de perdre la primera, acumula 3,5 de 4, amb tres victòries consecutives les tres darreres jornades). La Tura, en Quim i en Jan han perdut avui les seves partides….

Costarà remontar, dons no anem massa sobrats i la setmana que ve descansem…

Ronda 4. 16-02-2014

Granollers-Canovelles 5,5 – 4,5 Llinars A

Mal se le pone el ojo a la yegua…

Comencen a aparèixer veus autoritzades que recomanen no deixar-los més jugadors del B, deixar-los als peus dels cavalls, abandonar-los a la seva sort i que em recomanen “darles más caña en las crónicas a estos del A”. Però jo vull ser “positifo, nunca negatifo…” i segueixo confiant de que se’n sortiran…

Sí que hi ha coses però en que necessiten millorar… Estem d’acord que Granollers està aquí al costat (tant lluny com Les Franqueses, per exemple), però mentre els del B a 2/4 de 9 ja hi erem tots, a 3/4 de 9 quan hem marxat, del A només hi havia en Pau i l’Oriol. On estava l’equip? Encara pesaven figues? Nooooooooool !!!! Malament!!! La concentració prèvia, comentar el matx de la setmana passada, el gotet de xocolata calenta i una porrita a la xurre són la litúrgia imprescindible per crear l’atmòsfera adient al per equips… perquè això es nota després. Així dons, estirada d’orelles…

La veritat és potser esperàvem rascar alguna coseta al matx d’avui, però això surt com surt, i els quatre titulats del rival sembla que ens han pesat molt. Als 5 primers taulells hem rascat només tres taules, dues meritòries de la Laura i de l’Ayats, qui escandalosament, d’estar amb -42!!! segons la màquina del psyco-Prats, ha liat el contrari en dues jugades i li ha trobat un continuu… Les altres taules, desafortunades, de’n Marc al cinquè, que amb avantatge no n’ha pogut aconseguir el punt sencer. El presi al tercer i en Dani al quart han hagut d’inclinar el rei.

Pel grup de baix, incomprensibles taules de’n Piña al sisè (segons tothom estava guanyadíssim), victòria de’n Pau V al setè davant l’amic Julio Honorio, punt sencer per l’Andrea al vuitè (iieppp!!! 3 de 4, la millor performance de tot el A), taules al novè de l’Oriol (préstec #1) contra el retrobat Viguera i derrota al desè de’n Pau M (préstec #2) davant d’un 2056. Ufff… potser massa tela pel nano.

Res, pit i dellonsis per la setmana vinent… Estem novens, en plaça de descens amb 0,5 punts, a mig punt del vuitè, el tres Peons que ja ens va guanyar… A veure si enredem al Foment “B” que està amb dos punts, els guanyem i els emboliquem una mica també a ells….

Les Franqueses 3,5 – 4,5 Llinars B

Marchando Un Gin Tonic de Giró i un Ron Chamorro !!!

El matx d’avui és dels que es recorden durant anys… i lo Prats se l’ha perdut fent de mainadera. Per començar, transcripció literal de correu rebut del Xacobeo

Data: Tue, 18 Feb 2014 19:45:05 +0000

De: Aurelio Galino

Assumpte: El “B” tiene un sabor especial ……

Per a: “josepveciana@escacsllinars.net”

Apreciado Capi.

Si es verdad, el “B” tiene un sabor especial ……….

Estamos encantados de servir de puente en la formación de las jóvenes promesas del club antes de su salto al primer equipo. Aceptamos, aunque nos guste quejarnos, los “prestamos” que hacemos al “A” de nuestros primeros tableros.

Buen ambiente, sensación de equipo y sobretodo dar por hecho que todos los que jugamos en él, hacemos lo posible por sacar el mejor resultado.

Así da gusto jugar cada semana ¡!!!!

Un abrazo a todos

Aurelio Galino “El Xacoveo”

Fi del missatge.

Dons això, que “no hase falta que dises nada más…” Hem disfrutat de valent…

Per començar, el rocker Paco se m’acosta al cap de poc i em pregunta si pot jugar a fer taules ¿?… Jo li dic que vale, que sí, que no passa res, el seu rival és superior en ELO… cap problema. Segueixo la meva partida i al cap de poca estona veig que signen planilles. Bé, mig puntet, he pensat… M’aixeco i li dic ¿Qué Paco…? i va el tiu i em deixa anar:

-Pa que me dices que juegue a tablas… He ganao!! Jo no entenia res…

Poc després signen taules l’Oscar al sisè i en Jaume al vuitè, que ha començat xungo, ha aconseguit remontar i quan li pintava maco se li ha escapat mig puntet… Osti tu, guanyem 1 a 2, li haurem de donar emoció al tema. Així que vaig i palmo de nou… 4 roscos, decidit a encapçalar aquest any el rànking de maletos. Si això fós un concurs d´hípica jo seria el puto crack, però està vist que ara per ara sóc el puto catacrock… Matx empatat a 2

Comença l’espectacle…

L’Antonio pintava xungo al primer, l’Aurelio s’apurava molt al segon en posició incerta, l’Esteve pintava millor al tercer i al Moi li demanaven taules al cinquè. “Moi… a aguantar posición, sin arriesgar, que tienes ventaja de tiempo y si quiere, que fuerce él…” Missatge rebut, clar i concís. Al cap de poca estona, el Moi que quedava perdut.. P’habernos matao!! Els dos amb cara d’idiota… 3 – 2

Llavors va i la lia el Chamo. Desesperat, amb peça de menys, es tira a veure si enreda el rival… En David Guix, amb el rei a g1 i amb peons a g2 i h2. Escac a d4 entregant l’alfil, escac amb dama a e4 amenaçant torre de a1, alfil de d2 i torre de b6 i el rival que juga Rh1!!! al toc. L’Oscar i jo hem tornat a posar cara d’idiota…Dama per a1, mat del pasillo!!! El pobre David es volia fondre… Robatori a cara descoberta i empat a 3…

La partida de l’Esteve pintava bé, amb dos peons de més però amb un final de dames… El delegat contrari indicava al rival de’n Xacobeo que forcés per guanyar. Un parell de jugades de repetició per guanyar temps, però el noi ha vist justament que no tenia més que taules, que si forçava era per perdre… i així han firmat. Empat a 3,5.

Quedava l’Esteve com a traca final… Final de dames i peons amb un 5 contra tres a favor nostre. Peó solitari i lliure (que no passat…) al flanc de dama i peó de més (doblat) al flanc de rei. Comença el joc del gat i la rata, amb la dama del rival fent escacs continuus i l’Esteve intentant refugiar el rei i provocar el canvi de dames… Han calgut dues planilles per barba, més de 100 moviments i més de quatre ensurts…. Jo ja patia per si arribaven als 50 moviments sense menjar-se cap peça, però finalment l’Esteve ha trobat la combinació precisa per escapar-se dels escacs i convertir el peó lliure …. en passat. Gran punt i matx a la butxaca….

Si es que ens ho passem “teta”. Contents i cofois cap a casa, ja tenim dos punts i mig, anem quarts i “somos la alegria de la huerta”… I espera’t, que la setmana vinent tornarem a donar espectacle a casa… amb alguna sorpresa inclosa. Jo espero posar-me lider en solitari d’una vegada

Llinars “C” 4 – 4 Caldes Montbui

Dons no era tan fàcil, no…

Venint com venia el Caldes, amb tres roscos a les tres primeres jornades, semblava que el matx d’avui era propici per aconseguir una victòria, però el equip que avui ens han presentat ens superava de llarg en tots els taulells. Tanmateix, ens hem quedat a les portes de la victòria, i potser l’empat no s’ha de desmerèixer.

Per dalt hem donat la talla… En Guillem al primer ha guanyat en Victor Manuel García (2099), una retrobada Sara s’ha imposat al segon i en Pau Toquero s’ha pogut recuperar avui del mal tràngol d’haver de defensar el primer taulell local i també s’ha apuntat el punt sencer.

Pel mig és on hem fet més figa, amb derrotes de’n Gabi al quart, de l’Alex al cinquè, de’n Rafa al sisè (únic senior infiltrat entre la joventut) i de’n Martí al setè.

L’alegria ens l’ha donada la Núria al vuitè, aconseguint una bona victòria al darrer taulell en el seu debut a Primera Provincial. Sembla que poc a poc la moça se’ns va engrescant de nou…

La setmana vinent visitem el Sant Cugat, líder en solitari del grup, així que caldrà posar-hi de nou tot l’esforç…

Llinars “D” 1 – 3 Sant Cugat “D”

Si fa dos setmanes vam presentar per primer cop un equip íntegrament femení… avui hi hem tornat, i a més a més, sense subs, tot seniors. Apa, perquè vegin que això no és flor d’un dia. Qui sap si l’any que vé podrem consolidar-ne un grup prou ferm per afrontar tot un campionat sencer amb garanties.

A més a més, avui hem fet realitat un repte personal que tenia feia anys… Fer jugar l’Anna, la mare de’n Martí. Al final me n’he sortit.

Em quedo amb les ganes, però, de veure la cara dels equips rivals quan veuen quatre dones sentades davant dels quatre taulells.. Us ha passat mai?

Ah, sí !! El resultats..

L’únic punt ens l’ha donat el primer taulell, defensat per la Noemi, mentre que han perdut la Mº Glòria al segon, l’Ana al tercer (la walkiria, amb una ene) i l’Anna al quart (la “runner”, amb dues enes)

Si és clar, anem vuitens, no tenim aspiracions de pujar i hem perdut. Però tant se val, l’important és que seguim creixent com a club…

Llinars sub-12 2 – 2 Sant Cugat sub-12

Un empat amb el que no comptavem…. El Sant Cugat era a priori un rival que podiem batre, però com deia la Nuria a la seva crònica de la setmana passada “amb els nens mai se sap…”

No hem estat massa fins, i aquest resultat ens deixa, momentàniament, cinquens fora de les places que es jugaran la promo final. Al igual que la mama al “D”, l’Oscar ha estat l’únic que ha aconseguit la victòria al primer taulell, mentre que han fet taules l’Edgar al segon i en Manel al quart (avui s’estrenava amb l’equip). Ha punxat avui la Laia al tercer..

Ara ens tocarà anar a per totes a Vilafranca la setmana vinent, que va quart amb mig punt més, tot i que ells ja han descansat. Haurem de treballar de valent perquè no se’ns escapin gaire… Apa nanos, som-hi!!

Ronda 3. 09-02-2014

Llinars “A” 5 – 5 Montmeló

Comencem a puntuar…

Amb tot l’equip titular avui el “A” ha aconseguit el primer mig punt… Havia planejat fer descansar el “presi” (0 de 2) però al final l’he hagut de repescar quan ja havia planificat un esmorzar de forquilla i ganivet. Mala sort, company…

El matí ha estat engrescadot, i a mesura que passaven les hores l’emoció anava en augment. A les derrotes als dos primers taulells de la Laura i en Gerard (el Gerard bo, el Ayats…) contra els dos titulats del Montmeló responiem amb les victòries de’n Marc i de’n Dani. A la derrota (0 de 3) de’n Piña, el presi contestava amb la seva primera victòria. Per acabar-ho d’amanir, en Pau tornava a perdre, aquest cop davant de’n Néstor (com s’ha estirat aquest nano!!), malgrat haver donat guerra fins última hora amb 4 peons de menys… Però l’Andrea guanyava, deixant el marcador en un empat a 4.

Quedaven l’Eloi, en clara inferioritat davant l’Aleix Lopez i en Bru (retrobat!!), amb lleuger aventatge sobre en Fede Míguez i dotze minuts més de temps. Tot pintava que en Bru havia de forçar per la victòria i a això s’ha dedicat, però un cop tàctic de’n Fede l’ha deixat en posició incerta…

Llavors va l’Eloi i comença a remuntar i a girar la truita (¿Pero esto que és?) i es posava amb iniciativa guanyadora mentre que en Bru cada cop estava pitjor…

Total que el que estava perdut va i guanya i el que estava per guanyar va i perd…. De bojos! Tothom se’n feia creus.

Haguéssim hagut d’assegurar les taules de’n Bru? Algú confiava en l’Eloi? Hem de fer un curset accelerat de valoració de posicions? Hem de conclure que cap de nosaltres no en té ni punyetera idea? Qui lo sá… Es el per equips

Al final dons mig puntet que ens deixa novens en llocs de descens. A veure si la setmana vinent enganyem als de Granollers i el hi traspassem el marron…

Llinars “B” 6 – 2 Sant Boi de Lluçanès

Equipassoooooo !!!!

Apa, només ha calgut recuperar els préstecs del “A” i pim-pam, roc a la faixa. Perquè després diguin del “B”. Ni tant sols la meva desastrosa performance (tres roscos seguits porto, Déu del cel!!), ni la baixa de l’Esteve (a l’hospital per una pedra vesicular), ni la baixa paternal de’n Blas i fins i tot ni la incorporació d’altres “puretes” nouvinguts al B poden amb nosaltres. Vamos sobraos….

Arribaven els de Sant Boi, amb l’amic Joan Pujol al capdavant, quan la persiana del club encara era baixada… Osti tu que matiners!!

Els únics que hem palmat avui, el “Chamo” al segon i jo al sisè (canviaré d’entrenador, algú ha de pagat els plats trencats…). Taules de l’Oriol al primer contra el simpàtic avi Camil Vila, que en un moment que s’ha despistat i no li ha donat al rellotge li ha deixat anar a l’Oriol “Tranquil, nen, que no perdré per temps, no…” (sí, és el mateix avi que l’any passat ja ens va visitar, que parla en veu alta perquè “Es que sóc sord, sap…”…). L’Oriol, el pobre, s’ha quedat “a quadros”.

La resta, tots han guanyat… Gran victòria de’n Xacobeo al tercer amb 2. De2!!! i brillant combinació que obligava a entregar la dama al rival, i bones partides de’n Pau al quart (em sembla que el paper de mascota li mola, tu…), de l’Oscar al setè i de’n Jaume al vuitè, amb iniciativa durant tota la partida i consolidant poc a poc petits avantatges.

Pel final ha quedat lo Prats (per mi que s’apura per fers-se veure, el paio…),que altra cop amb negres i bona tècnica ha anat asfixiant en Joan Pujol qui, aclaparat pel que li venia a sobre, ha acabat perdent per temps quan ja la posició no s’aguantava.

Ja tenim punt i mig, ens posem quarts del grup i agafem moral pel proper desplaçament a Les Franqueses.

Sant Llorenç Savall 4,5 – 3,5 Llinars “C”

Els joves han sofert avui en les seves carns el desplaçament estrella de la temporada. Qui no sàpiga què és el Tour de França, el Giro d’Italia i la Vuelta tot junt, que intenti pujar a Sant Llorenç un diumenge al matí per Castellar… Hi ha més ciclistes a la carretera per metre quadrat que lateros a la platja al mes d’Agost…

Els nostres joves han lluitat avui de valent, però el viatge, les curves i el mareig sembla que els ha passat factura i tots els sub, Guillem, Alex, Marc i Gil, han perdut. Pel contrari, els seniors, més avesats segurament a la conducció temerària i a les males carreteres, han assolit els 3,5 punts dels 4 en joc. Victòries dels xofers David Rosàs i Lluis Las Heras, del Moi (a qui hem hagut de castigar avui enviant-lo a la quinta forca) i taules de’n Juanjo (àlies “lo puto gulisús” per les seves similituds en la conducció futbolística amb Andrés Iniesta, salvant les diferències, és clar…)

A veure si la setmana que vé ens recuperem, a casa contra el Caldes…

Sant Quirze “B” 2,5 – 1,5 Llinars “D”

Ha anat de poc que no puntuem… Al final se’ns han escapat.

Tot i la poca diferència teòrica entre nosaltres i els rivals, sembla que la gent de Sant Quirze han fet valer el seu millor ELO en tots els taulers per endur-se la victòria final. Malgrat això, sembla que hauré de patir una setmana més l’autoestima desorbitada del GM 1700, que avui ha encadenat la seva tercera victòria consecutiva al per equips (3 de 3…)

Victòria de l’esmentat Xavi Lobo, taules de’n Carlos i derrotes pel rocker Manjón i la walkiria Ana, amb qui mantinc una aferrissada lluita acumulant roscos. Potser la setmana vinent em quedo líder en solitari…

Peona i Peó 3 – 1 Llinars sub-12

Els de’n Pep no s’han guardat res, tal com ja ens pensàvem, i han posat tota la carn a la graella, presentant una mitja d’ELO de 1767, incloent una Nagore de quart que té més joc que el 1714 que resa el seu rànking.

L’únic que avui ha guanyat avui ha estat l’Oscar al primer, mentre que la Tura, la Laia i en Manel (que s’estrenava avui a l’equip) han tornat cap a casa derrotats. Caldrà injectar moral als petitons per mantenir-nos en la lluita. La setmana vinent rebem el Sant Cugat a casa, oportunitat per puntuar de nou…

Crònica adicional de la Núria Español ( a vuere si algú pren nota i segueix l’exemple…)

Aquest diumenge ens esperen el Peona i peó a Barcelona, aquest equip pintava que ens ho posaria molt difícil. I així ha estat, han portat un equip de luxe, doncs està format per jugadors amb una llarga experiència davant els taulells. Hem arribat molt puntuals, de fet hem arribat abans que ells…

Tot eren nervis, sobretot per part del Pep, que de tant en tant ens anava informant de com anaven les partides. Per un moment semblava que anavem 2-2, però llavors s’ens ha torçat i hem perdut peça al taulell 2.

Després de molts nervis, han anat sortint els joves jugadors, primer el Manel, després la Laia. El tercer a sortir ha estat l’Oscar que ha aconseguit l’únic punt del dia, finalment la Tura. Després de les partides els nens han pogut repassar les seves partides amb els seus contrincants, un detall molt maco per part del Peona i peó que tots agraïm…

Tornem a casa i els hi hem aconseguit esgarrapar 1 punt. La setmana vinent amb el Sant Cugat, sembla un equip més assequible, però ja veurem, amb els nens no se sap mai….

Ronda 2. 02-02-2014

Tres Peons “B” 6,5 – 3,5 Llinars “A”

No vols caldo… dons dues tasses.

Segona ensopegada del A, primera a fora contra els Tres Peons, el club amb més llicències de tot Catalunya… ¡¡¡140 jugadors!!! Impressionant la tasca d’aquest club

ELO molt similar en tots els taulells ,sense grans diferències, però l’equip no ha estat fí. Els préstecs del B avui n’han tret un punt i mig, victòria de l’Ori i taules de’n Pau (que s’ha tallat el cabell tal com li va aconsellar el “capi” del B), així que els vuit titulars del “A” només han rascat dos puntets…

Segon “rosco” consecutiu dels dos iaios Pérez i Piña i també dels joves Gerard i Eloi (No els estareu encomanant el rovell, no?).

Segones taules consecutives de la Laura i en Marc i canvi de marcador per l’Andrea i en Dani. Avui ha guanyat el nano i ha perdut la moça, al contrari que la setmana passada…

Cal mirar endavant i seguir lluitant. La setmana vinent, a casa contra el Montmeló, una bona oportunitat per inaugurar el marcador i agafar moral. No patiu, la remontada és a prop…

Vic 4 – 4 Llinars “B”

Nen quina rasca…!!!

Avui fotia un fred de pebrots a Vic, tot el matí que he estat congelat.

Sortiem cap a Vic el “Chamo”, lo Prats, el Xacobeo (Aurelio pels neòfits) el Oscar, el Moi i servidora. A Vic ens esparaven l’Esteve i el Rafa, que anaven pel seu compte.

El dia ha començat torçat. Ens hem trobat un pollastre a la C-17 (bombers, ambulània, mossos…) provocat per un BMW que s’ha enclastat en una curva del Figaró. Parats… Hem hagut de trucar a Vic i hem fet un quart tard.

La gent de Vic ens han esperat amablement per començar.

Aviat ens hem posat per davant, en Rafa ha guanyat aviadet al seu jove contrincant. Poc després queien unes taules de l’Aurelio (recuperat del trancazo) i ens posavem 0,5 a 1,5. Semblava que el matx se’ns posava de cara, aixi que per donar-li emoció…jo he tornat a perdre… Avui he intentat coses noves amb negres (no enrocar-me, per exemple…), amb resultat nefast. Empat.

La cosa no ha acabat aquí. L’Antonio al primer, després de patir llarga estona, ha decantat el rei davant el MC Raurell, i ens posavem per darrera 2,5 – 1,5

Sort que tinc l’equip ben motivat, i aviat en Moisés s’ha imposat al sisè i l’Oscar treia taules al setè. Tornavem a empatar i tot quedava en mans de l’Esteve i de’n Gerard. 3 – 3

La de l’Esteve estava en un final ben encarat, al menys per no perdre. La del Prats feia pudor (-3 segons la seva diabòlica màquina), així que va el tiu, ofereix taules, els hi accepten, es treu el marró de sobre, empatem a 3,5, i que s’ho curri l’Esteve…

Segurement l’Esteve no ho ha jugat prou fi, i al final ha signat taules, que vist com ha anat el matx, sembla potser el resultat més just.

Total, que inaugurem el marcador, i la màquina que comença a carburar…. Que es prepari el Sant Boi!!

Llinars “C” 6 – 2 Mollet “C”

Oeee!!!

El Mollet ha pagat els plats trencats del primer dia. Avui el “C” ha aconseguit una bona victòria per agafar moral.

Les absències dels joves primers taulells teòrics han fet que avui reforçessim l’equip amb els “rockers” i algun altre element subversiu-futbolero. En Pau Toquero ha hagut defensar el primer taulell i s’ha immolat sacrificant-se per l’equip, essent l’únic que ha perdut.

La resta de joves, bé, punt sencer d’en Gabi al segon i taules de l’Alex al tercer.

Pel que fa als “seniors”, victòries de’n Juanjo, de lo GM 1700 (2 de 2, qualsevol l’aguanta entre setmana…) de’n Paco i d’en Jaume, nou fitxatge d’aquest any que inaugura el seu marcador. En Carlos ha rascat unes taules i ja no queda dons cap rocker per puntuar…

Bona feina !!!

Llinars “D” 0,5 – 3,5 Vallromanes-Laetania “B”

Els experiments a casa… i amb gaseosa.

Dons sí, fidels al nostre esperit inquiet, avui l’hem tornat a liar parda i hem fet un nou experiment… Hem aconseguit formar un equip ¡¡¡totalment femení!!! en un campionat per equips. No sé si n’hi han molts antecedents, però de ben segur que han estat amb comptagotes.

El de menys era el resultat, l’important era fer-ho possible i ens hi han ajuday la Noemi, l’Ana, la Mª Glòria i la Núria. Només la Núria n’ha tret unes taules, però de fet, ens era ben igual….l’important ha estat l’esperit i el bon rotllo que hem generat. A veure si ho repetim.

Llinars S-12 2,5 – 1,5 Mollet S-12

L’altre equip del Mollet que venia avui a casa també ha caigut derrotat. Avui els nostres petits han estat més entonats i han aconseguit la seva primera victòria davant d’un fixe de la categoria Preferent de nanos.

Victòries de l’Oscar al primer, de la Laia al tercer i d’en Quim al quart, mentre que l’única derrota del dia ha estat per la Tura.

Primer puntet per aspirar a entrar entre els quatre primers del grup i poder jugar la fase final… A veure com ens va amb el Peona i Peó diumenge vinent.

Ronda 1. 26-01-2014

Llinars “A” 2,5 – 7,5 Maragall

Necessita millorar…

Ja sabíem d’entrada que aquest any serà dur, però noi quin debut… Crec fermament que s’ha trobat a faltar el “dopping mañanero” del “susodicho”. La falta de croissants i pastetes ha fet estralls en el nostre equip, sobretot entre els més joves, mal acostumats a endrapar a dos mans.

La mitja d’edat del nostre equip d’aquest any només es veu distorsionada per la presència de dos elements, el Piña i el Presi, que s’aferren a la cadira com poden…

El Maragall presentava un equip on la fitxa més alta era un 7152, i la més baixa un 4352. Tot gent molt experimentada… Ben aviat ja s’ha vist que allò pintava negre i les partides han començat a decantar-se de la part rival. En Pau al vuitè entregava una peça que al final no servia de gaire i en Piña al setè quedava perdut després d’un moment de desconnexió fatal. Poc després, dues derrotes més, la de l’Eloi al cinquè i la del Presi al tercer, que a la jugada 20 segons la màquina del Prats estava 0,00, es penjava un mat en dos imparable… 0-4

Les taules de’n Dani al quart i de’n Marc al sisè semblaven alegrar una mica el matí, però tot seguit queia en Gerard al segon i les mínimes esperances de remuntada s’esvaïen. 1-5 i males cartes.

Han quedat pel final la Laura al primer (taules treballades), l’Oriol al desè (ha perdut després d’haver dut l’iniciativa durant tot el matí) i l’Andrea al novè, que pot presumir d’haver aconseguit l’únic punt sencer de tot l’equip després d’un sòlida partida.

Llinars “B” 3 – 5 Cardedeu

Dons mira tu quina gràcia…

Ens estrenàvem contra els veïns, i a tots ens feia gràcia de repassar-los. El Cardedeu ha vingut amb tot, incloent l’au fènix Buldó. Nosaltres aquest any anem un pèl més justets. Entre els préstecs al A, l’absència d’un Blas envoltat de biberons i bolquers (papa per fí!!!) i la baixa de l’Aurelio d’última hora “por la p.. gripe”, avui no hem presentat l’equip titular.

Durant tot el matí hem anat aguantant el resultat i hem estat a prop, però al final la cosa s’ha pansit.

El primer en donar la nota (negativa, clar…) he estat jo al cinquè, davant d’en Gerard. Una partida avorridota, igualada i on he proposat taules… tres jugades massa tard. Al final, la jugada següent a les que has analitzat és la que et deixa perdut… P’haberme matao!!

El segon que ha caigut ha estat en Jaume al vuitè, que avui tenia el seu baptisme de foc després d’anys allunyat dels taulells. Tota la partida ben portada i amb iniciativa i al final el pobre s’ha descontrolat amb el rellotge i s’ha deixat un peó innecessari que li ha costat la partida. Res a recriminar-li, dons ha jugat molt bé durant tot el matí.

Ho ha arreglat l’Antonio al primer, que estant bastant inferior davant d’en Buldó, ha vist com el seu rival feia honor a la seva trajectòria, s’ha apurat de temps i ha perdut per bandera (hi ha coses que amb el temps no s’esborren…) 1-2

La cosa tenia millor pinta, dons malgrat que l’Esteve al quart patia davant d’en Juan Pedro, en Pau al tercer apretava de valent en Niubó i en Jose Manuel tenia collat a en Lau al setè. Les altres partides, Gerard i Moisés, no es veien clares… Tots dos jugant amb negres, bastant restringits, però amb possibilitats.

Les partides de l’Esteve i d’en Jose Manuel han acabat com pintaven, derrota i victòria, i manteníem el matx viu amb un 2-3. Llavors en Moisés al sisè s’ha despenjat amb un Cxh3 entregant peça que al final no resolia la partida i amb peça de menys ha acabat claudicant… 2-4 però hi havia esperança!!

Una bona combinació del Prats davant d’en Catarineu feia decantar un altre punt del nostre bàndol, però finalment a en Pau se li ha acabat la benzina (i el material) i ha perdut davant de’n Niubó, que ha estat aguantant un bon temporal tot el matí.

Bé, no passa res, això tot just comença però crec que en podíem haver tret alguna cosa més. Cagonlaleshe…

Colon Sabadell “C” 6,5 – 1,5 Llinars “C”

Uf… va dir ell (títol arrabassat a en Quim Monzó)

Un altra repassada per començar. L’estrena a Primera ha estat dolorosa i els nanos ho han passat malament avui a Sabadell.

De fet ja hem anat amb un de menys, dons en Rafa s’ha caigut a darrera hora per problemes familiars. L’únic nano que ha puntuat ha estat l’Alex al quart, que n’ha tret unes taules. La resta han palmat tots: Guillem (1), Pau Toquero(2), Gabi (3), Sergi (5) i Gil(6). Curiosament, l’únic que s’ha endut la victòria ha estat en Lluis al vuitè, que a banda de completar l’equip feia tasques de xofer i delegat.

No ens posem nerviosos, que aquests crios donaran la talla, no patiu…

Castellar “D” 3 – 1 Llinars “C”

Guitarra desafinada…

Els rockers necessiten afinar els instruments… Sembla que avui se’ns ha trencat alguna corda. Derrota clara a Castellar davant d’un equip assequible, vist el ELO dels rivals. La presència de la walkiria Ana sembla que no ha tingut l’efecte devastador a les files enemigues que esperàvem…

L’únic punt l’ha aconseguit l’autoproclamat GM 1700 Xavi Lobo. La resta, derrotes de’n Paco, de’n Carlos i de l’Ana. Sabem que aquest és un equip diesel, i estem convençuts que quan escalfin motors donaran que parlar…com cada any.

Joviat sub-12 2,5 – 1,5 Llinars sub 12

Primer ronda i primera excursió. Deu ni dó del calendari que tenen aquest any els petits. Comptem com no però amb la inestimable col·laboració de les famílies Espada i Ceruelo en el tema logístic.

Avui han anat a Manresa l’Oscar, la Tura, la Laia i en Quim, i han tornat cap a cas amb un puntet i mig, gràcies a la victòria de’n Quim i les taules de la Tura.

Arranquem amb dubtes, i els monitors hauran d’afinar la màquina durant la setmana de cara a l’enfrontament amb el Mollet, que no ens ho sol posar fàcil…