C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Campionat Catalunya Edats 2013

EL CLUB D’ESCACS LLINARS ASSOLEIX DOS PODIS ABSOLUTS, QUATRE CLASSIFICACIONS MÉS DESTACADES I QUEDA CAMPIÓ DE LA COPA PROMOCIÓ DE LA FINAL DE CATALUNYA D’EDATS.

Reportatge fotogràfic a la pàgina de Facebook de la Federació

Vídeo de la UFEC

Des del 23 de març al 28 d’abril s’han disputat a Vila-Seca (Tarragona) las Finals dels Campionats de Catalunya per d’Edats d’Escacs 2013, amb quasi 400 esportistes participants en sis categories (de sub8 a sub18, que provenien d’unes fases prèvies amb 1.400 participants a tota Catalunya), més de 600 acompanyants i 100 delegats acreditats.

El Club d’Escacs Llinars ha estat present en totes les categories, amb un total de 20 esportistes, havent aconseguit el campionat absolut en la categoria sub12 de la ma d’un impecable Gerard Ayats, que assolia així el seu primer títol nacional, i un tercer lloc absolut (i primera fèmina) en la categoria sub16 gràcies al gran campionat de la Laura Martín, que contínua afegint títols nacionals al seu ja extens palmarès.

S’han de destacar també el 6è lloc de l’Àlex Maria a la categoria sub10, i les classificacions femenines de la Laia Las Heras (2ª noia a sub8), la Sara Las Heras (2ª noia a sub12) i l’Andrea Lafuente (3ª noia a sub16).

I si difícil és aconseguir un títol, més difícil és encara repetir-ho, i el C.E. Llinars ha tornat a quedar campió de Catalunya de la Copa Promoció, que s’atorga a l’equip que millors esportistes ha classificat a les categories sub10 i sub12. Al Trofeu Memorial Jordi Puig, que s’atorga a l’equip que millors esportistes ha classificat a les categories sub14 a sub18, el C.E. Llinars ha quedat en una meritòria 5ª posició, millorant la 7ª posició de l’any anterior. Aquests resultats mantenen el nivell del Club d’Escacs Llinars entre els millors clubs de Catalunya en el treball de la pedrera en totes les edats.


A més dels podis esmentats, la resta d’esportistes han fet un gran paper i s’han aconseguit un total de 14 marques mínimes (10 nois i 4 noies) per anar a disputar els Campionats d’Espanya d’Edats que se celebraran des de finals de juny a finals de juliol a la localitat de Salobreña (Granada), i que categoria a categoria han estat els següents:

A la categoria sub8 hi participaven 3 esportistes del C.E. Llinars, i totes tres noies. Un bon campionat de la Laia Las Heras, quedant la 2ª noia classificada i amb dret a anar als Campionats d’Espanya. La Stela Maria i la Mª Glòria Panadès s’estrenaven en aquesta Final i van fer un torneig ajustat a les seves possibilitats i, de ben segur, que hauran agafat una bona experiència per a futurs campionats.

A la categoria sub10 hi participaven 3 esportistes del C.E. Llinars, i el podi es va perdre a la penúltima ronda, quan l’Alex, fent una gran partida contra el que finalment va ser el campió, no va poder rematar el seu excel·lent joc imaginatiu i va acabar perdent. Finalment obtingué un 6è lloc, que malgrat pugui saber a poc tal com va anar el campionat, és una excel·lent classificació d’un esportista que sempre es manté entres els primers. En Sergi Prats va iniciar la participació malalt i això va llastrar la seva competició, però la seva gran fortalesa mental el va fer competir fins assolir un meritori 13è lloc i amb dret a anar als Campionats d’Espanya. En Quim Ayats s’estrenava en aquesta Final fent un torneig ajustat a les seves possibilitats i, de ben segur, que l’any que ve el tornarem a tenir per aquí donant guerra.

A la categoria sub12 hi participaven 5 esportistes del C.E. Llinars, i aquí sí que es va aconseguir podi, … i quin podi: en Gerard Ayats, Campió de Catalunya absolut !! És la primera vegada que un jugador del nostre Club arriba tant amunt en la general, i els ha tret aquest dret a la Sara Las Heras i a la Laura Martín, que sí havien aconseguit ser subcampiones absolutes en diferents anys. Vuit punts de nou possibles, cedint dues taules a mig campionat, i amb una solvència aclaparadora. A veure si aquesta ratxa la pot traslladar al Campionat d’Espanya. Però no només ell ho va fer en aquesta categoria. Amb una mica més de sort, en Pau Martín també hagués pujat al podi. Va acabar 11è a la general, havent perdut l’última partida, i jugant sempre per davant amb jugadors forts. Quan aconsegueixi millorar la seva gestió del temps, serà un gran jugador i a tenir en compte. La Sara Las Heras va estar irregular al principi, i mica en mica va anar millorant el seu joc, fins assolir una bona classificació i la segona millor fèmina. En Marc Rosàs i en Pau Toquero van acabar tots dos amb 5 punts fent un torneig dins les seves possibilitats, encara que els hi va faltar una mica de sort en algunes parties. Tots cinc van aconseguir la mínima per anar a Espanya i esperem que en allà continuïn representant el nostre Club tan bé com fan sempre.


A la categoria sub14 hi participaven 3 esportistes del C.E. Llinars, i és la categoria en la que vam estar més fluixets. L’Oriol Panadès i en Guillem Las Heras van estar una mica per sota de les seves possibilitats, i van acabar per la meitat de la classificació; i va ser una llàstima, perquè l’Oriol va fer una arrencada fins a mig campionat molt bona, però tres derrotes seguides el van portar a un discret 26è lloc, que va ser la millor classificació en aquesta categoria. En Martí Barrios s’estrenava en aquesta Final fent un torneig ajustat a les seves possibilitats i, de ben segur, que l’any que ve el tornarem a tenir per aquí donant guerra. L’Oriol podrà anar a disputar els Campionats d’Espanya, dret que li ha atorgat el disposar d’una beca de la FCdE.

A la categoria sub16 hi participaven 5 esportistes del C.E. Llinars, i aquí s’ha aconseguit el segon podi absolut individual. La Laura Martín ha assolit el tercer lloc de podi (i ja hem perdut el compte dels seus títols), a més de ser la millor fèmina amb escreix, fent un gran torneig, amb una visió de joc per sobre dels seus rivals, i la guanyadora moral per la majoria dels analistes al campionat, perdent el títol a l’última partida contra qui seria finalment el campió. Molt bona actuació també d’en Marc Arnijas, d’en Dani Gutiérrez i de l’Andrea Lafuente (3ª fèmina al campionat); assolint tots les marques mínimes per anar a disputar els Campionats d’Espanya. Correcta actuació d’en Xavier Sánchez.


A la categoria sub18 només hi participava 1 esportista del C.E. Llinars. L’Eloi Castillo ha fet un campionat molt digne, acabant en una meritòria 14ª posició de la general, i havent aconseguit la marca mínima per anar als Campionats d’Espanya.

L’ambient entre tots els nostres esportistes, els seus pares, el nostre sofert i gran entrenador (Lázaro), i aquells pares i mare que van exercir de delegats (Félix, Juanjo i Rut que s’estrenaven, i un més experimentat Lluís) va ser excel·lent, i aquesta és una part on també els hi hem de posar una medalla … i d’or ben pur !!