C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Search
Search

Campionat per equips 2012

El Llinars sub-12, sots-campió de la Final Four catalana. Guanyem sense guanyar i perdem sense perdre…

Ja podeu llegir les cròniques d’aquest matx: la de’n Francesc (qui ens ha fet arribar les fotos…) i la de’n Joan Antoni, amb les que ara sí tanquem la barraqueta d’enguany….

Accediu també al portal del per equips de la Federació, on es pot consultar tota la informació i resultats referents a aquesta competició.

Final a 4 categoria sub-12. 29/04/2012.-

Crònica de’n Francesc.-

El Diumenge 29 de Maig es disputava la final a quatre del Campionat de Catalunya Sots 12 Preferent al local del Peona i Peó al Mas Guinardó. Així a tres quarts de 9 del matí ens trobavem al lloc de sempre per fer l’excursió cap a Barcelona amb la fragoneta groga de la família Espada. A les 9.30, ja a la sala de joc, la mà inocent d’una vaileta donava els emparellaments de les semifinals que enfrontava C.E.Linars i Gerunda per una banda i Mollet i Peona i Peó per l’altra.


A les 10 en punt es posaven en marxa els rellotges. Al primer taulell en Ferran contra la Laura Martínez començava amb una Escocesa. El mig joc se li complicava amb dos peons de menys per acabar guanyant la dama i torre forçant la contrincant a abandonar, la qual cosa suposava un valuós punt pel Llinars. Al segon taulell l’Àlex MariA feia una Siciliana contra l’Adrià Barris. La partida anava força igualada i es canviaven totes les peces pesades. Finalment l’Àlex perdia la partida en tenir un peó de menys amb més solidesa del contrari.

Al tercer taulell en Gil Espada lluitava de valent amb en Richard Coll i després d’una partida molt igualada trobava unes bones taules.

La batalla d’en Pau Toquero amb una Siciliana com a quart taulell era contra la seva indisposició de panxa i contra la Marta Feliu i després d’insistir sense defallir arribava a unes valuoses taules que feient sumar dos punts al Llinars i ens donaven l’accés a la final gràcies al desempat.

A l’altre match una sorprenent victòria del Peona i Peó per 3 a 1 els donaven també l’accés a la final.

Llinars 2 – 2 Gerunda

Peona i Peó 2 – 2 Mollet

Poc abans de les tres es feia el sorteig per decidir el color amb que es jugava, tant a la final com el match del tercer i quart lloc.


En Ferran al primer taulell amb blanques altre cop s’enfrontava amb un fort Jordi Lladós i poc a poc les coses se li complicaven per acabar guanyant una dama. Quan semblava que les coses pintaven bé la partida es tornava a capgirar i el Peona i Peó guanyava un punt decisiu que quasi li donava el campionat.

L’Àlex al segon taulell aconseguia una bona victòria sense complicacions, al igual que en Pau Toquero que amb avantatge decisiu donava un punt al quart taulell. Al tercer taulell les coses no anaven massa bé i el punt, malgrat la lluita d’en Gil anava a parar al Peona i Peó. Altre cop 2-2 però el desempat donava la victòria al Peona i Peó.


Al match pel 3r i 4rt lloc unes partides molt igualades acabaven donant un punt pel Mollet al 1r taulell, però el Gerunda lluitava fort als altres taulells i això els donava tres victòries que els acabaria donant el tercer lloc.

Llinars 2 – 2 Peona i Peó

Gerunda 3 – 1 Mollet

Crònica de’n Joan Antoni.-

El diumenge 29/04/2012 van acabar les fases finals de la categoria sub12 de promoció del campionat de Catalunya per Equips d’enguany, i que s’han disputat en un espléndid local, com és el Casal d’Entitats Mas Guinardó de la Ciutat de Barcelona. Entre el matí i la tarda, s’han jugat la “Final a 4”, amb la següent classificació final:

CAMPIÓ: PEONA I PEÓ
SUBCAMPIÓ: LLINARS
3r class.: GERUNDA
4t class.: MOLLET

El sorteig va deparar els enfrontaments de semifinals entre el LLINARS i el GERUNDA, i entre el PEONA I PEÓ i el MOLLET; que ha derivat en una ronda matinal emocionant que fins passat les 3 hores no s’ha acabat definint, amb els següents resultats:

LLINARS 2 2 GERUNDA

PEONA I PEO 3 – 1 MOLLET

L’equip del Llinars semblava que decantava l’enfrontament cap al seu costat amb certa facilitat, desprès de la victòria del seu primer tauler i les taules a l´últim, amb una partida igualada al segon i avantatge decissiva al tercer; però de cop el Gerunda aconsegueix guanyar en el segon tauler i una mica més tard recupera l’avantatge a l’últim, i quan semblava que podien aconseguir la remuntada, l’última partida en joc finalitza en taules, amb un final de dama contra dues torres, que donen un empat a 2 al marcador, però que el desempat permet al Llinars accedir a la Final.

En l’altre enfrontament, quasi una repetició d’emoció i tensió. El Peona i Peó aconsegueix amb relativa facilitat posar-se 2 a 0 en el marcador, gràcies a les seves victòries als taulers 3 i 4, però les coses no pintaven massa bé per ells als dos primers taulers. El segon tauler de Mollet guanya i apropa al seu equip al marcador, passant a ser decissiu el resultat al priimer tauler. Qui guanyi va a la Final. L’entrega de peça que el jugador barceloní va fer el va dur a jugar amb desavantatge material a la partida, però portant la iniciativa, per girar finalment aquest desavantatge i entrant en un Final de torre i dama, amb peó de més. Les taules no li servien al Mollet, i el punt es decantà finalment per al Peona i Peó.

Ja estava la Final i la disputa pel 3r i 4t lloc servits per a la seva disputa a la ronda de tarda; i que van dur als següents resultats:

FINAL: LLINARS 2 – 2 PEONA I PEO
3r i 4t: GERUNDA 3 – 1 MOLLET

Novament, partides molt disputades i emoció fins al final. El Peona i Peó accedia a la seva tercera final en tres anys, mentre que el Llinars la disputava per primera vegada. El Llinars aconseguia posarse 2 a 0, per les seves victòries als taulers segon i quart, però les partides al primer i tercer tauler no pintaven bé; i si les guanyava el Peona i Peó serien els campions. La tercera partida es comença a decantar cap al Peona i Peó, però al primer tauler una entrega de dama mal calculada dur a tenir avantatge decissiva al jugador del Llinars encara que havia de guardar-se dels perills d’un rei massa desprotegit. Quan sembla que l’enfrontament es pot decantar cap al Llinars, el jugador del Peona i Peó troba la sort que li havia mancat en la resta de la partida, i aconsegueix una xarxa de mat que li dóna el punt i pràcticament el campioant, per moments desprès guanyar al tercer tauler, i proclamar-se campions i renovar el títol que havien aconseguint l’any passat a Manresa.

Mentre, pel 3r i 4t lloc, l’enfrontament entre el Gerunda i el Mollet s’allargava amb una gran igualtat. Un empat a 1, amb victòria del Mollet al primer tauler i del Gerunda al tercer, deixava les espases en alt, ja que malgrat el Gerunda tenia avantatge en les dues partides que quedaven, una relliscada en qualsevol de les dues li hagués donat la victòria al Mollet. Finalment, els jugadors vallesans no van poder sumar cap més punt, i el Gerunda assolia el 3r lloc de la classificació, havent demostrat un molt bon joc i una gran templança en la seva primera participació en una “Final a 4”.

Play-off ronda 2. 22/04/2012.-

Només de veure el llistat de forces del rival ja et venia mal de ventre… Dos MC i un total de 7 jugadors per sobre de 2000… “Ave, Caesar, mortituri te salutant”. Finalment ens han donat una mica de peixet i han portat dos 1700 als darrers taulells (però per davant no ens han regalat res…)

El primer taulell el defensava l’Aurelio, que ha vist com el seu rival (MC Juanma Sánchez) li tirava tots els peons de l’enroc cap amunt fins deixar-lo en una posisicó molt restringida, que finalment ha estat definitiva perquè l’Aurelio fós el primer en acabar… i en perdre. 0 – 1. Impagable tasca aquest any la de l’Aurelio, acabat de tornar de la seva travesia pel desert ( i pels greens…), per haver-se de partir l’esquena cada diumenge al primer taulell del “B” contra la més lletja del ball…

En Jordi (avui més despentinat que de costum) jugava al segon contra en Danil Shatko (un altre aprenent a punt de tenir títol de MC…) i al tercer l’Andrea se les tenia contra un altre titolat, el MC Felipe Porras, sensació del Circuit de fa uns anys, quan acabat d’arribar a Catalunya, desconegut i amb 1700 d’ELO, es dedicava a maltractar titolats pels taulells i a destrossar-los la honra i la performance. Aquestes dues partides les deixem pel final…

Al quart l’Eloi, que sembla s’ha aixecat inspirat, no tardava ni dues horetes en despatxar amb diligència un 2126 i posava l’empat al marcador…. L’alegria durava poc, dons jo al cinquè em posava del bàndol contrari, i després d’una partida que ningú recordarà d’aquí un parell de dies (jo tampoc faré res perquè no sigui així…) quedava llastimosament perdut i li donava el segon punt als de l’Hospitalet. 1 – 2

Llavors ha sortit el sol una estoneta i la cosa s’ha posat més de cara… En Xavi Clavell signava unes taules ben lluitades al sisè, en Moisés al vuitè rematava una bona partida, donant mat amb cavall a un rei indefens al bell mig del taulell. Empat a 2,5 i l’Oriol que tenia un final guanyador per posició i rellotge…

No sé perquè li dic res a l’Oriol… Li comento que no corri, que té millor posició i vint minuts més que el contrari, em giro i al cap de mig minut sento com signen les planilles i em mira amb un somriure d’orella a orella. Sort que li he dit que no corri!! 3,5 – 2,5 i quedaven l’Andrea i en Jordi. A patir s’ha dit…

L’Andrea (amb 40 segons) defensava un final amb dama i cavall contra la dama i l’alfil de’n Felipe (amb 40 minuts) mentre que en Jordi (2 minuts) posava cara de pòquer contra en Danil (20 minuts) en una posisicó aparentement inferior però gens clara. Llavors el delegat rival em comenta que pararan la partida de’n Felipe fins aclarir la de’n Danil, informació que transmeto als nostres… Calia un punt per guanyar el matx…

El rellotge de’n Danil corre, la cosa no està clara i en Felipe que s’ha de tornar a asseure a forçar la seva partida contra l’Andrea. La nostra noia s’ha defensat de valent, però la presió del rellotge i dels peons del rival la fan recular i acaba entrant en xarxa de mat…. Una llàstima, però hem de felicitar aquesta noia, que ha jugat una gran partida contra un rival duríssim.

Empat a 3,5, l’empat a 4 classificava l’equip rival i quedava en Jordi… Després de donar una qualitat per jugar a taules mentre l’Andrea estava aguantant, de cop i volta havia de jugar a guanyar….Els dos rellotges a un minut, i mentre en Danil anava donant escacs per tot arreu però sense trobar la manera de guanyar-ho, va en Jordi, força el canvi de dames, obre la posició i… queda millor!!! En Jordi botava a la cadira i en Danil ja no savia si mirar el taulell o el rellotge. La posició del rival es desmorona, li comencen a caure peons i arriba la decisió: menjar-se el de h3 o el de a3? La moneda a l’aire, en Jordi que es menja el de h3 però cau en una entrega latent des de feia estona i queda perdut…Era el de a3.

Llavors hem notat una corrent d’aire però la porta era tancada ¿?. Ens hem donat compte que era l’equip rival, que esbufegava…

Res, que hem perdut, però li hem posat emoció al tema. Ara només ens queda felicitar el rival, retirar-nos als nostres “cuartels d’hivern” (o d’estiu…), llepar-nos les ferides, preparar la costellada de final de temporada per celebrar els èxits del nostre club aquesta temporada, que no són pocs… i animar el 29 d’Abril els nostres nanos del sub-12, que juguen la final de la seva categoria.

Srerà la darrera crònica d’enguany….

Play-off ronda 1. 15/04/2012.-

Juneda – (0) – + (8) Llinars “B”

Quina tela !!! 350 kms per anar a esmorzar…

El dia ja ha començat torçat. No vaig avisar en Xavi de que marxavem més tard i l’hem tingut mitja hora esperant i passant fred. A 3/4 de 8 hem sortit cap a Juneda en Gerard, en Lluis, l’Andrea, l’Oriol, en Xavi, en Moisés i jo. En Jordi Blas ja anava pel seu compte.

Hem arribat puntuals a Juneda i hem trobat en Jordi, que anava donant voltes pel carrer buscant una porta d’accés oberta al Centre Cultural. Ens ha semblat que s’entrava pel davant però ens hem fotut dins el casal d’avis… Un cop hem confirmat que allà no era (òbviament), i mentre Webber estava a punt de fer volar el seu Red Bull, hem tornat a voltar pel carrer…. Res de res, tot tancat i barrat.

Llavors hem trobat un simpàtic avi i ens hem dividit en dos grups ( bé, jo m´he quedat sol..), uns han anat amb l’avi fins l’Ajuntament i jo he tornat al casal a veure si em podia conectar a Internet (al casal hi havia tota una bateria d’ordinadors, però allà el que funciona és el domino i la botifarra…). He localitzat un telèfon i he pogut contactar amb els del Juneda, que ni s’havien enterat de que havien de jugar. Mentre tant, l’avi de Juneda, acompanyat per la resta de l’equip, movilitzava tot el poble (fins i tot l’alcalde) per mirar de solucionar-ho.

Hem establert la base d’operacions al casal, i quan Alonso ja anava onzè hem rebut la confirmació de que la gent de Juneda no vindria, cosa ja sabuda… Llavors només ens quedava anar a esmorzar, veure com acabava la carrera i fer-nos una foto davant del local tancat… per si de cas.

Total, que Juneda és un poble que està bé: gent simpàtica, molts avis jugant a cartes i al domino per tot arreu, tots els restaurants de carretera a ple rendiment des de primera hora del matí, uns tractors acollonants que et deixen de pedra, tallats a 0,90 € i arbres fruiters per tot arreu…

A les 11 hem recollit els trastos, en Lluis i en Gerard han tirat cap a Balaguer a la concentració dels nanos i nosaltres cap a Llinars que hi falta gent….

Classificats sense jugar, una pallissa de quilòmetres a l’esquena, i diumenge que vé hi tornarem…

Ronda 9. 25/03/2012.-

Llinars “A” 5,5 – 4,5 Barberà “C”

Dia de cloenda, de vermouth i de celebració distesa, però amb nova victòria (avui sense dòping de pastes…) per arrodonir un excel·lent campionat. Acabem segons i imbatuts, només havent cedit un empat amb La Lira a la primera ronda i un altre amb la Santcugatenca, campió de grup.

En Lázaro ha signat una nova victòria, avui contra l’amic Luis Luna i acaba imbatut amb 7,5 de 9, tota una garantia en el primer taulell…

El presi defensava avui el segon per absència de l’Eduard (compromís familiar) i ha perdut la seva segona partida, no sabem si per la pressió del rival o perquè ha hagut de dedicar els esforços a posar ordre enmig de la histèria col·lectiva dels nanos que, amb vermouth pel mig, l’estaven liant parda…

Taules al tercer de’n Paco Cobos contra David Gómez, un altre vell conegut i mainadera puntual de’n Bru i de’n Pau a Benidorm fa uns anys

Georges Pineapple Churchs (traducció literal que mola més…) ha estat el primer en acabar… i en perdre al quart taulell. Sembla que tenia gana… L’ínclit Piña acaba més que dignament amb 4 de 7, que li reporten 11,25 punts d’ELO i queda amb 2099… Hores d’ara no sabem si això li assegura taulell de primer equip per la temporada vinent, però si no juga alguna cosa més aquest any… pinta que se’n va al B amb la resta de dinosauris. L’estadística de’n Piña és singular: noés juga el per equips (entre 5 i 9 partides) i la seva màxima variació des del 2006 és de 14 punts (2085 – 2099) Un tio constant, vaja!!

Al cinquè la Laura ha tornat a atracar (“Haz jaque que a veces puede ser mate”…. Cuartas dixit), acaba el per equips amb 7 de 9, una única derrota i salta per sobre dels 2100. Felicitats!!

En Marc ha perdut avui al sisè després de tres victòries consecutives, acaba amb 5 de 7, 16,35 punts al sac i bones perspectives d’assolir els 2100 aquest any…

Al setè hem recollit la derrota que ens faltava. En Dani ha perdut contra en Marc Salvador, un jugador que després de 5 anys sabàtics va tornar als taulells l’any passat. Bon campionat també de’n Dani, amb 5 de 9 i tant sols dues derrotes.

Els tres darrers taulells ens han donat el matx…

Al vuitè en Bru, gran incomprès de l’equip, ha tornat a demostrar que els anàlisis dels seus companys (i d’algun mirón del segon equip que avui ha fet campana…) són totalment erronis i que la seva capacitat de valorar les posicions és tan fiable com un paraigües dels xinos. A qui se li ocorre pensar que estàs perdut amb tres peons de menys i un peó del rival a setena a punt de coronar al que tu no fas ni punyetero cas? Quins patates… Total, nova victòria (amb un parell…) i en Bru que s’acomiada del per equips amb 6 de 8 i 20 punts d’ELO que segurament no li serviran per aguantar al primer equip l’any vinent…

Al novè l’Eloi s’ha imposat a Dani Cama junior (segon enfrontament aquesta any de la família Cama contra el Llinars), posant un brillant punt i final al seu campionat, imbatut amb 6 de 7, disputant 6 jornades al primer equip i retornat ja als 2000 d’ELO.

La traca final l’ha posada avui a l’últim taulell “el de las pastas”. El pare de’n Dani s’enterava el dissabte al vespre de que havia de defensar el darrer taulell… Això del whatsapp és un bon invent, et permet fer putades a la gent sense cap tipus de mirament… (Osti m´ha sortit un rodolí triple, tu…). La lluita entre pares (contra Dani Cama senior) s’ha decantat del costat del nostre jugador i ens ha donat un punt decisiu de cara a la victòria del matx. Diuen que ha hagut de tornar a casa a peu perquè no hi cabia al 4×4…

I així acaba la temporada el A.. L’any que vé a 2ª Divisió. Prometo buscar un cronista d’incògnit perquè ens informi del que es cou en els llargs desplaçaments que es preveuen…

Sabadell “D” 4,5 – 3,5 Llinars “B”

Llàstima, no ho hem pogut arrodonir… però acabem com a CAMPIONS de grup i jugarem el play-off!!

El Sabadell es jugava el tercer lloc, necessitava puntuar per ascendir directament i nosaltres hem patit per fer els equips…

Moltes baixes avui entre els habituals al B: Andrea (Deutsch Mädchen zu Hause), Prats, Clavell x 2, Panadés i més…

Els més joves són els que han acabat més d’hora… En Gerard Ayats al cinquè s’ha quedat sense rival (coses del canvi horari) i ens donava el primer punt.

Al setè dúiem avui als dos jugadors… En Pablo del Sabadell i en Marc Rosàs dels nostres (si ho sé el deixem tirat en alguna àrea de descans…). En Marc, fidel al seu cognom, ha imitat el seu pare en una ronda anterior i ha perdut quedant-se quedat a una jugada del mat.

Al vuitè en Guillem, després de preparar un atac brutal contra l’enroc contrari a la columna h (amb dama, torre, pedres i tot el que tenia) ha vist com el rival es defensava amb solvència i ha acabat perdent.

Poc més tard ha acabat en David al quart. La seva entrega (¿brillant?) de dama per peça i atac s’ha vist sofocada aviat i ha quedat més perdut que el carracuca. 3 -1… Llavors l’Esteve, aprofitant un super-cavall instal.lat a f6 (més que un cavall allò era un mamut!!) ha rematat una gran partida aconseguint la seva primera victòria aquest any (li feia falta al pobre, després de partir-se la barba tot l’any al primer taulell del C…) i ens posavem 3 – 2 Quedàvem el trio calavera: l’Aurelio al primer, el Blas al segon i jo al tercer…

L’Aurelio, que ha patit de valent (“Tio, llevo toda la partida defendiéndome como una p… rata…”), i quan semblava que l’aigua miraculosa que li ha portat un detallista Blas començava a sortir efecte…. ha perdut un final que crec que tenia taules.

El Jordi al segon l’ha tornat a liar…. Tot i que no ha pogut desplegar l’esperat “Gambit Halloween”, no s’ha tallat ni un pèl i a la jugada set va i entrega un alfil a f7 (“Yo la estampo, tu….”, em comentava en veu baixa de manera premonitòria). Total, que queda amb peça de menys i el rei rival desprotegit, canvia les dames, entrega la qualitat, recupera la peça, recupera la qualitat i acaba guanyant per desesperació del rival. Brutal!!

Perdíem 3-4 i quedava jo, jugant contra la Cristina Pérez, i vigilat d’aprop per en Josep Mª Salvans (qualsevol feia trampes…) Després de veure com inicialment la meva rival m’apretava l’enroc de valent, segurament en una de les meves millors partides aquest any (si, ja se que sona estrany..) he quedat francament millor, amb clar avantatge. Però l’alegria a casa del pobre dura poc, i quan ja em veia amb clara superioritat un cop tàctic m’ha desmuntat la paradeta i, tot i que em sembla que al final encara el puc jugar a guanyar la partida ha quedat en taules…

El dubte que ens quedava si empatàvem amb el Cardedeu s’ha esvaït a mitja tarda i quedem primers i campions per millor desempat. Després de Setmana Santa hi haurem de tornar…

Sabadell “E” 1 – 7 Llinars “C”

El Sabadell “E” ha presentat un equip de circumstàncies, amb molta canalla, però nosaltres també hem hagut de fer mans i mànigues per completar l’equip… Tal com reflexa el marcador, el matx ha tingut poca història, dons aviat ho hem vist de cara…

Als dos primers taulells hi teníem els germans Cobos, i tots dos han guanyat tot i que són els que més han hagut de treballar-s’ho: en Jordi contra el voluntariós sub-10 Sergio Martínez (germà de l’infiltrat que venia avui amb nosaltres) i en David (un altra vegada amb apuros de temps i dels nervis…) contra un altre jove sub-16.

El tercer el defensava avui en Melero (que ens ajudava a configurar l’equip) i ha guanyat per incompareixença, mentre que al quart en Carles S. no ha tingut massa problemes per desfer-se d’un altre impetuós jovenet i al cinquè en Carlos G. s’ha imposat també amb claredat a una joveneta que s’ha presentat tardíssim.

L’única derrota l’ha patida avui la Noemi al setè contra un altre petit, que li ha ensarronat formant-li un lio al mig joc. La Noemi se’m queixava de la poca quantitat de noies que hi havia a la sala (jo només n’he comptat tres a part d’ella entre els vint-i-sis taulells que hi havia avui a la seu del Sabadell…). Per això ens fa falta que jugadores com ella tirin endavant i s’animin a jugar.

Al darrer taulell, una altra victòria per incompareixença, la de l’Óscar, que mentre la mare jugava al seu costat s’entretenia fent una partida amistosa amb en Gerard, tots dos avorrits i plantats pels seus rivals….

Acaba el “C” setè de grup amb tres punts, sense patir pel descens, però l’any que vé li hem de donar una empenta a aquest equip, donar-li un objectiu atractiu i intentar no matxucar-lo com aquest any…

ONCE “C” 0 – 4 Llinars “D”

Aquí el resultat és el de menys… La tasca que fa la ONCE és digna d’admiració i cada matx que juguen és un matx que guanyen en favor de la igualtat. Chapeau!! Avui han anat cap a la capital en Paco (5 de 7 i 29,25 punts al sac, un màquina…), en Lluis (temporada discreta…)i el “Dúo Sacapuntas” Xavier i Moisés (que entre tots dos sumen 16 partides com a visitants). Sens dubte, en Moisés és un altre dels que hem d’aplaudir aquest any, dons amb 7 de 9 i guanyant 51,9 punt d’ELO progressa adequadament…

Després d’una ginkana pel centre de Barcelona amb metro inclòs (avui hi havia Marató…), els nostres han arribat bastant tardet al local de la ONCE. L’equip contrari ha jugat amb tres, així que en Xavi ha guanyat “gratis”. La resta de rivals no ens han posat en massa dificultats i la victòria ha estat clara pels de casa… L’any que vé prometem fer un equip amb clara vocació d’ascens a Segona, dons la gent que ha format part d’aquest equip sens dubte s’ho mereix…

Llinars Sub-12 “A” 3 – 1 Peona i Peó

Els de la capital ens han portat un equip lluitador, dons avui ens jugàvem quedar segons. Tot i que no ens ho han posat fàcil, els nostres nanos (sens dubte amb motivació extra pel pica-pica que els esperava després) ens han donat un altra alegria i s’han imposat amb claredat.

En Ferran, que s’ha passat sis diumenges lluitant amb els ossos dels equips rivals, ha perdut la seva primera partida, i acaba el campionat amb uns meritoris 4 de 6 i 14 punts d’ELO a la butxaca. La resta, tres victòries: l’Alex al segon, en Gil al tercer i un espectacular Pau Toquero al quart (brillantíssim campionat el d’aquest nano, amb uns impressionants 7,5 de 8 que li reporten 51,15 punts…)

Molt bona feina la d’aquest equip, que passat Setmana Sant haurà de disputar les finals de la seva categoria…

Llinars Sub-12 “B” 2 – 2 Calldetenes

La jornada de cloenda ha acabat amb empat. Acabem en una formidable quarta posició amb un equip exclusivament de rodatge. Avui hem hagut de fer alguns malabarismes d’última hora per completar l’equip (no podiem comptar amb la família Panadés i hem segrestat l’Oscar Ceruelo per dur-lo a Sabadell..)

Els dos taulells més “experimentats “ del davant (Tura i Joel) s’han imposat, mentre que els dos debutants del darrera (Gorka i Pau) no han tingut tanta sort i han perdut.

Des d’aquí felicitar-vos a tots i totes els que heu particpat en aquest dur campionat de nou diumenges seguits i als pares i mares la nostra gratitud per la paciència…


Ronda 8. 18/03/2012.-

Castellar 2,5 – 7,5 Llinars “A”


Aaaaaaaaaaaa Segona Divisió!!! HISTÒRIC. Ja ho tenim…


Faltava la cirereta del pastís i avui l’hem trobada a Castellar. El Granollers-Canovelles ha perdut amb la Santcugatenca i ja ningú ens treu la segona plaça. Vuit anys de club i quatre ascensos pel primer equip…, començant des de res. Només tinc dues paraules: Im prezionante.


Tots ho pensavem però calia rematar-ho. Sis victòries, tres taules i una derrota ha estat la collita d’avui.

Les tres taules han estat per l’Eduard al segon…”en gran estil ??” (Otia, avui era Sant Eduard Màrtir…). Taules també per en Francesc al quart (avui feia més cara d’adormit que de costum…) i un altre empat per la Laura al sisè (que amb posició guanyadora a la jugada 4 s’ha complicat la vida i ha hagut de suar per entaular).

La derrota del dia ha estat per en Piña (ja era hora que punxéssis, lladre…) però ens ha obsequiat amb la seva crònica particular, que reprodueixo més avall i de la que no em faig responsable. Només n’he tret algunes faltes d’ortografia que no podia sofrir. Ho sento, sóc de lletres…

I sis victòries, tu…. Set ball i match ball. En Lázaro al primer (sembla que ha fet una mica la pirula, avui…) el presi al tercer (imbatut aquest any… Qualsevol l’aguanta demà a classe…), i després… la joventut al poder!!! Poker de’n Bru (el iaio dels petits) de’n Dani, de’n Marc i de l’Eloi.

Impagable vuere com la canalla no para de donar-nos punts…. Per fer-vos una idea, els cinc “puretes” del A han fet entre tots 22,5 punts mentre la joventut n’ha fet 52 !! Això és fer cantera, sí senyor.

I perquè després vagin dient, apunteu-vos-en una altra… Els préstecs del “B” li han donat al primer equip 9 punts de 12 !! Vaja, que el A del Llinars no és només de deu jugadors, que per darrera apreten de valent…

La setmana vinent, traca i mocador a casa per cloure el per equips d’aquest any, amb vermouth inclòs!!

Crònica de’n Piña…

A segona divisió el primer equip i a primera…..(això si: provincial el segon equip)

Primer equip: Aquesta setmana s’ha consumat l’ascens, falta una ronda i això està fet. Aquest any els rivals han rebut pel darrera (en el bon sentit de la paraula), la Laura, els Marc, Dani, Eloi, Bru i David infiltrats (ja tenen una edat) han fet punts a cabassos… Contra el Castellar, avui, 4,5L; contra el Granollers la setmana passada 4,5, i així anar fent. Pel davant, el de sempre, el trio calavera (Pérez, Cobos, Piña) que amb prou feines s’aguanten els pets, han fet alguns punts amb la sempre benvinguda col·laboració dels contrincants. I més pel davant en Lázaro i l’Eduard, han fet un paper més que digne.

La web de la federació mostra resultats força interessants, el Mollet aguanta dignament la categoria (1ªDIV – 4t), el Cerdanyola B sembla que puja (?) a Primera Divisió (!!!), el Llinars B i Cardedeu a 1ª provincial.

I avui? doncs avui,… Ha guanyat el Lázaro, a l’Eduard se li ha escapat mig punt, al Pérez li han donat de tot i clar… ha guanyat. El Paco ha fet taules (ja n’aprendrà, encara és jove…), al Piña avui se li han vist les misèries, li han donat per tot arreu, i clar… ha perdut. La Laura ho ha tingut bé, però també se li ha escapat, d’un pèl però se li han escapat. En Marc ha guanyat i ràpid, igual que en Bru. El Dani i l’Eloi han guanyat bé però han suat més.


Llinars “B” 5,5 – 2,5 Castellar “B”


Aaaaaaaaaaaaaa Primera !! Egpetaculá !!!, com diu en Blas…


Pregunta punyetera: Si el B puja a Primera i el A a Segona, és millor el B, no?


Avui he perdut, però tant me fot!! Ha estat fantàstic.

Les coses sen’s han posat de cara quan en Gerard guanyava aviat, jugant amb negres però sense l’alfil a g7!!! Lo puto Prats… ja em pensava que la liava (no us perdeu la seva mini-crònica de més avall…)

Per aquells volts a mi ja m’havien fotut un peó que envalentonat i decidit a assaltar l’enroc contrari havia avançat a g4… (Lázaro, vaya mierda de ataque austriaco o como leche se llame esto…)

També enllestia aviat l’Andrea (6 de 8 la nova monitora, tu..). Llavors anava en Jordi i la tornava a liar parda, entregant cavall per dos peons sense compensació a l’obertura. A l’Aurelio de poc li cauen les ulleres…

Mentre tant… Osti tu, jo ja perdia qualitat!!

Però per art de màgia el rival de’n Jordi ha anat encadenant jugades dubtoses (què caram…. dolentes directament!!) i quedava perdut irremissiblement, cosa que ha permès en Jordi posar-se amb 6 de 8 i regalar-nos les oïdes amb la seva veu de baríton des del carrer durant tota la resta del matí… Quina creu!!


Total, 3 – 0 i ja gairebé ho teniem… Bé 3 – 1, jo he palmat de seguida.

Quedaven l’Aurelio, En Xavi, La Gemma i en Xavi Quesada (que avui s’ha estrenat al per equips) i tots estaven bé, però jo en veia cap de guanyada… ni de perduda.


Poc a poc la Gemma s’ha anat colocant millor, ha canviat el que li interessava (alfils, una torre,….) i ha col.locat un peó a setena que per un moment us juro que m’ha semblat que aixecava els braços en senyal de victòria i feia saltirons d’alegria. (Torrecollons!!…Que els peons no tenen braços…)

Quan ho teniem a tocar va en Xavi Q i en un final de quatre peons contra quatre (taules segons la insufrible màquina de’n Prats) forçava i quedava perdut. 3 – 2 Cagon la leshe!!

“…en Xavier crec que la té guanyada després de consultar amb la màquina, de totes maneres demà ho podem veure i treballar una mica els finals. Pots dir que com a mínim tenia taules, però que l’avançament de peó va ser el camí per no puntuar.” (Pratus dixit)

Però l’ensurt durava poc. A l’Aurelio li oferien taules i en veure que la Gemma guanyava ràpid, signàvem de seguida. Ja estava fet!!! Teniem 4,5 i quedava en Xavi Clavell, que amb peça de més i en veure’ns amb el somriure d’orella a orella ha dit allò de “Va por Ustedes”. Ha començat a combinar amb elegància, a recollir peons del contrari, i ha acabat rematant guanyant la dama amb el seu alfil amb una clavada, moment en el que s’ha aixecat per sortir a fumar-se un cigarro “mirando al tendido”. Amb prou feina dues calades i cap a dintre a signar la planilla…. Espectacular per equips de’n Xavi, imbatut amb 5,5 de 7…

Ja està, a Primera Provincial l’any que vé. I a sobre ens ho hem passat teta, aquest any. Ara ens queda anar a Sabadell la setmana vinent per veure si quedem campions i juguem el play-off. Haurem d’anar per feina si no volem que els del A es fotin tot el pica-pica i ens deixin només els cacachuets… però no ens podem fiar, dons suposem que el Sabadell voldrà assegurar la seva actual tercera plaça que li dona ascens automàtic i no jugar-s’ho en una promoció.

I ara us deixo la segona perla que ha escirt en Gerard:

“…en Gerard ens ha tornat a jugar la seva sisena partida amb negres, i com que el seu adversari no ha vist el seu alfil en “g7”, al que ens tenia acostumat els darrers dies s’ha atrevit a jugar e5! de primeres… Dons a la setena jugada les blanques li han demanat taules, després d’entregar les negres un cavall.
Potser volien anar de calçotada i no arribar tard, però ha acabat fent-li una miniatura de 19 jugades, i de ben segur que calçots hauran menjat, però una mica amargants…”

No és ningú el “perla”…


Llinars “B” 3 – 5 Caldes Montbui

P’haberse matao!!!

Avui aquests han estat a punt de donar la campanada…

No hem començat gaire bé, l’Esteve al primer queia al cap d’una hora davant un 2129, en una posició que feia aigües per tot arreu. Poc després en Jose Manuel al segon (2 de 6, quin desastre!!!) i en Paco Vizacaíno deixaven el marcador en un 0 – 3 pel Caldes que augurava un matí decebedor…

Llavors arribava el torn dels las Heras…

En Lluís, l’únic jugador del club que n’ha jugat 8 amb blanques, i l’únic segurament de tot Catalunya que pot presumir d’haver jugat legalment nou partides en vuit rondes (gairebé aconseguint descollonar el programa d’estadístiques de la Federació, i si no, mireu-vos per curiositat el seu perfil al portal del per equips), ho arreglava una mica amb la seva victòria mentre que en Guillem ho tornava a deixar tot al seu lloc després de perdre contra un experimentat Rios Cherto. 1 – 4 Males cartes…

Pintava tot molt negre però llavors ha arribat la reacció. Un inspirat Oriol començava a jugar un final amb alfils del mateix color de forma brillant, mentre que les partides dels Cobos brother’s s’anaven posant de cara.

L’Aurelio i jo començavem a veure que l’empat davant el líder era més que possible quan va en Jordi Cobos i, traït pels nervis i pels seus mals antecedents jugant finals de torres… ofereix taules amb millor posició!!! L’Oriol al seu costat s’aixecava d’un bot i entre ell i l’Aurelio m’interrogaven… Tot semblava perdut, però el rival va…i les rebutja!!! Tothom s’ha quedat esturat….. Llavors li he fet un senyal al Jordi, que de taules ni parlar-ne i ens hem anat cap a la partida de’n David Cobos, amb peça de més però amb rellotge de menys davant l’Hermógenes (segona visita a Llinars en el per equips d’aquest any..) Totalment guanyat, més que barallar-se amb el rival, en David s’ha estat barallant amb la bandera una bona estona…

L’Oriol guanyava (2-4), en Jordi guanyava (3-4) i tornavem a la taula de’n David, un manat de nervis… Amb mat en tres forçat però amb segons al rellotge no ho ha sabut acabar, ha caigut la bandera i tots ens hem posat les mans al cap, el primer de tots el seu rival, que reconeixia esportivament estar perdut.

Llàstima…. El Caldes s’ha endut una inmerescuda victòria tal i com ha anat tot plegat (“Avui se’ns ha aparegut la Verge…” “Ens hem escapat pels pels” em confessava el delegat) i nosaltres que veiem com s’esfumava mig punt que li hagués donat molta moral a aquest equip, que aquest any ha estat partint-se la cara cada setmana.

Felicitar també el Caldes, equip que ha pujat també a Primera provincial igual que el nostre “B”. A veure si ens tornem a trobar l’any que vé i us la tornem…

La setmana vinent el C ens acompanya als del B a Sabadell. Anirem de bracet a disfrutar-ho, dons ja ho tenim tot fet

Agustí “B” 2 – 2 Llinars “D” (aplaçat ronda 6)

La partida aplaçada la vàrem jugar dissabte al matí. L’expedició la form,aven en Lluis, en Juanjo, en Moisés i en Xavi Lobo (em mataran aquest dos, n’han jugat set a fora i una a casa…)

N’han tret un brillant empat (l’Agustí “B” ’és el líder) deixant el pavelló ben alt… Intractable en Moisés al primer taulell, taules meritòries de’n Lluis, derrota de’n Juanjo davant de’n Xavier Robla (fantàstic cronista de l’Agustí, de qui us recomano en llegiu les seves agudes cròniques del per equips, de l’Obert de Sants,…) i taules al darrer taulell de’n Xavi Lobo.

I cap a casa, que diumenge haviem de tornar a jugar….

Santcugatenca “C” 4 – 0 Llinars “D”

Uppsss… Ens les han fotut per tots cantons. Una Santcugatenca que ens treia 150 punts a cada taulell (100 en el últim) no ens ha donat opció i ens ha fotut una revolcada.

Després del bon gust de boca amb el meritori empat del dissabte a casa de l’Agustí avui els del “D” ha tastat l’amargor de la desfeta… Tornaven a viatjar Zipi i Zape (Xavi Lobo i Moisés), acompanyats avui per de’n Rafa i de’n Paco i per més INRI la setmana que vé repeteixen fora a casa del ONCE…

Són uns sants varons…. L’any que vé prometo armar aquest equip perquè puguin aspirar a l’ascens… Aquest any s’ho han guanyat a pols. Xapeau!!

Martorell 1 – 3 Llinars “A” sub-12

Una altra excursió del petits, de nou amb la “hippie-van” de can Espada. Avui l’equip el formaven els dos germans Espada (Gil i Tura), en Martí i la Núria.

Ja sabiem que segurament el Martorell només posaria dos jugadors (ho ha vingut fent repetidament), així que el viatge de la Núria i la Tura eren gairebé testimonials. Així ha estat, 0- 2 sense baixar de la “furgo”, però la pallissa de quilòmetres i la matinada no els hi treu ningú. El parell de nois s’han repartit punts, derrota de’n Gil al primer taulell i victòria de’n Martí al segon.

La setmana que vé a casa ens jugarem el sotscampionat contra el Peona i Peó (estem empatats a tot…). El Mollet ja és inabastable i és el campió d’aquest any. Intentarem donar-los un disgust a la gent de’n Pep….

Vallromanes – Laetània 1 – 3 Llinars “B” sub-12

El segon equip dels petits ens ha donat una altra alegria, i un grupet de nanos que hem format perquè anéssin agafant experiència quedaran sense problemes entre els cinc primers del seu grup. Felicitats!!

La Noemi (impagable aquest any la família Ceruelo) tornava a fer de taxista i de delegada, emportant-se l’Oscar l’Edgar i en Joel (com ha canviat tot plegat, abans carregaves al cotxe en Pere, en Joan i en Pepito…), mentre que en Pau Toquero ja els esperava a Vallromanes.

Victòria clara, amb tres punts per en pau, l’Oscar i l’Edgar, mentre que en Joel s’ha endut avui ll’única derrota. La setmana vinent, tanquem la barraqueta a casa contra el Calldetenes.

Ronda 7. 11/03/2012.-

Llinars “A” 6 – 4 Granollers-Canovelles

Pas de gegant cap a l’ascens!!

El matx contra el Granollers-Canovelles es presentava crucial de cara a l’ascens i hem assolit una importantíssima victòria, que ens deixa segons a mig punt de la Santcugatenca i deixem tercer el Granollers-Canovelles a un punt de distància.

Veient el llistat teòric de titulars només erem superiors en els dos primers taulells…. i per davant la cosa no ha anat massa bé. L’equip ha tret 1,5 de 5 sense arrancar cap victòria i aconseguint només (només??) tres taules: en Làzaro (ja en porta tres de seguides…), en Joan i en Piña (ojo al “pajaru” aquest, que ja porta 4 de 5, puja 26,85 i ja es planta en 2100 i pico). La resta, roscos per l’Eduard (el per equips se li està fent “durillo”…) i en Francesc, que se les ha hagut de veure amb el quart titolat dels rivals, en Jordi Herms.

La victòria l’hem aconseguit, dons, a la part baixa, assolint uns 4,5 de 5 contundents. L’Eloi al darrer taulell aconseguia taules, després de veure com el seu impuls frenètic per la victòria era refrenat pel delegat de l’equip… Les úniques taules. La resta, brutal.

Per començar, la Laura i en Marc han estat pletòrics davant dos ossos (Agustí Diaz i Julio Honorio) a qui pràcticament han escombrat del taulell, especialment en Marc, senzillament espectaular. En Bru també ha guanyat, tot i enrocar-se curt i atacar amb e4, f4, g4 i h4… (en Lázaro es torna boig amb aquest noi…) i l’altra victòria ha estat la de’n Dani, que ha aconseguit un punt Windows de dificultat màxima…. Mmmmm, està bé, pels no iniciats aclariré en què consisteix el punt Windows:

El punt Windows s’assoleix quan al teu rival li queden aproximadament entre 3 i 6 minuts, temps suficient per seguir jugant sense ensurts. Llavors vas tu i fas una jugada dura (també n’existeix una altra variant, que és fent una jugada patètica o llastimosa, però ja l’explicarem un altre dia..). Dons això, que fas una jugada dura que deixa el teu rival estorat i veus com entra en un bucle tipo Windows (és quan la rodeta aquella blava o el rellotge de sorra comencen a donar voltes i voltes i es penja l’ordinador). Et dones compte que el teu rival ha entrat en un estat catatònic i no respon a cap tipus de estímul extern (estossegades del seus companys, patades a la cadira,…). Tot és inutil, i tu vas veient còm el teu rival no s’entera de que s’està menjant el temps, a tu se’t posa cara de pòquer i guanyes per bandera per desesperació de l’equip contrari… Per a que el punt Windows sigui considerat de dificultat màxima com ha estat avui, cal que es doni també una última condició: que és que ha d’haver-hi sí o sí comentari d’algun company del perdedor del tipus “Tio, tienes que vigilar el tiempo…” o “Macho, siempre igual, que no te enteras…”

Estem a un pas, però encara no ho tenim fet. La setmana que ve el Granollers-Canovelles s’ho juga a la desesperada rebent la Santcugatenca. Nosaltrem hem d’anar a Castellar. Una victòria ens planta a Segona Divisió…

Paretana 0,5 – 7,5 Llinars “B”

Això de la Paretana és bastant sospitós… És el tercer any seguit que hi anem i cada any els enganxem fent la calçotada. “Joder, estos siempres estan “liaos”…, deia en Jordi també al arribar.

El marcadaor no reflexa com ha anat tot plegat. Sí que ho hem vist de cara durant tot el matí, però no per deixar-los tant mal parats.

L’Aurelio aconseguia per fí la seva primera victòria al per equips i respirava, tot i que amb final guanyador de torre i peons cometia alguna imprecisió:(“Tio, ¿como vamos?. Es que me estoy liando…”). Al segon taulell, una altra victòria surrealista de’n Jordi… Va el tio i amb totes les torres al taulell, ell amb un cavall, el rival amb alfil i cinc o sis peons per bàndol comença a pujar el rei pel mig del taulell fins portar-lo a… g6!! Espectacular, en Batallé se’n feia creus.

Al tercer l’Andrea em feia quedar fins que ja estaven els calçots gairebé cuits per assolir la victòria, en una posició que devien ser taules però on el rival no ha estat fí… Molt bé la moça amb 5 de 7 al per equips. Igual que el pare, tu!!. Al quart en Gerard s’ho ha passat bé contra Alonso senior, guanyant en nosequantes quan podia liquidar-ho a la jugada 5, on guanyava peça neta. Però ja sabem com és, ho volia fer-ho maco i tal… Jo he guanyat al cinquè, contra un rival que m’ha deixat fer-li el mat de la cossa (lo de “coz” en català no queda bé, ¿no?..).

En Xavi al sisè és l’unic que ha cedit taules (i gràcies, crec…) davant d’un rival impetuós jugant una Najdorf (d’estil conegut, per cert…). Als dos darrers taulells, victòries de l’Oriol contra l’Alonso junior i de la Gemma, que és la que n’ha passat via més ràpid.

Res… ens falta mig puntet i pujem matemàticament.

A veure si el doble enfrontament contra el Castellar (el A a fora i el B a casa) ens fa pujar als dos. Estaria bé per recordar-ho…

Tona – Crema 4,5 – 3,5 Llinars “C”

Ens ha anat de poc… El C no ha pogut puntuar en el desplaçament a Osona. Avui hem fet un mix del C i del D, tot ha anat molt justet però ens ha faltat una mica d’empenta. Tot i això, també s’ha de valorar que eren superiors (per poc però superiors) en tots els taulells i que el Tona està lluitant per mantenir la quarta plaça i jugar la promoció d’ascens.

Taules als dos primers taulells, de l’Esteve i de’n “Corleone” Cobos, victòria de’n Guillem al tercer i derrota al quart de’n “Chiquito” Cobos. Al cinquè taulell, nova victòria de’n Moisés (No para el tiu, tu… 5 de 6 i ja puja 40 punts). Per darrera només rascava unes taules en Rafa al vuitè (un altre que està fent un bon campionat), mentre que en Lluis i en Xavi queien derrotats.

No s’ha de patir, matemàticament el Ripollet ja és equip de Tercera i només en baixa un, però estaria bé que acabéssim amb millor gust de boca. Un tercer puntet crec que ens el mereixem…

Llinars “D” 0 – 4 Peona i Peó “F”

No ho entenc… si jugava el Paco!! Avui ens ha fallat el talismà, ves per on.

Derrota clara del D davant del líder, que avui ha obtingut l’ascens matemàtic i ha demostrat per què és allà on és…

De fet, avui nosaltres hem aprofitat per fer jugar amb en Paco els que generalment fan de taxistes i pares soferts… La Mª Glòria, la Noemí i en Jose Miguel, pare de’n Dani (Hoy no has podido ir a almorzar, je, je… Oye, y tu y yo vamos a tener que hablar seriamente del tema de los croissants, las pastitas y las mariconadas esas que les compras a los del primer equipo, que luego van y cuando los convocas preguntan si habrá pastas…).

Res, que ens han passat per sobre i ens han fet un “solet”. Calentets i cap a casa… Ara haurem de jugar el matx pendent contra l’Agustí abans de diumenge vinent. Doble ronda dons el proper cap de setmana…

Llinars “A” sub-12 1 – 3 Mollet

El lideratge en joc s’ha decantat cap els de Mollet, que queden com a líders sòlids de cara a guanyar la categoria. Nosaltres sembla que ens podriem jugar la segona plaça a la darrera ronda a casa contra el Peona i Peó, sempre que fem un bon resultat diumenge vinent a Martorell (Ufff!!! Una altra excursió…)

En Ferran ha defensat bé el primer taulell, amb taules contra un jugador fort (molt bé en Ferran, amb 4 de 5 al per equips). Al segon i el tercer, l’Alex i en Gil s’han vist superat pels rivals, mentre que “Fast” Toquero signava les seves primeres taules del campionat al quart (espectacular en Pau, amb 5,5 de 6 que li representen 36,45 punts d’ELO i el converteixen amb un dels jugador del Llinars amb millor percentatge de punts: 91,7%).

Llinars “B” sub-12 3 – 1 Mollet “B”

El segon equip li ha tornat la pilota al Mollet, i la victòria ens manté en un meritòria quarta plaça, en un grup on el més important és anar rodant-se i agafar experiència.

Avui només ha perdut l’Oscar, mentre que han guanyat en Martí, la Tura i la Núria. La setmana vinent, última sortida (aquí a la voreta, a Vallromanes…) per acabar a casa contra el Caldetenes, una bona excursió que ens estalviem…

Ronda 6. 04/03/2012.-

Santcugatenca 5 – 5 Llinars “A”

L’equip A ha aconseguit un valuós empat a casa del líder i ferm candidat a obtenir una de les dues places d’ascens. Aquest resultat, combinat amb un nou empat del Granollers-Canovelles, ens manté en segona posició.

Avui resultats equilibrats, 2,5 per davant i 2,5 per darrera enfront d’una Sancugatenca que hi posava tota l’artilleria, però que amb 4 – 2 al seu favor no ho veia clar…

Taules al primer taulell de’n Làzaro, que amb peó de més diu que s’ha adormit. Al segon, victòria d’un “reprimit” Eduard (Ja m’agradaria a mi reprimir-me… i guanyar. Jo perdo encara que no em reprimeixi). Al tercer, notícia!!, primera derrota del presi, mentre que en Cobos al quart i en Piña al cinquè signaven valuoses taules davant rivals superiors.

La part baixa de l’equip l’obria la Laura, amb victòria davant del seu reconegut “fan” Rios Torondell. Per darrera, derrotes de’n Dani (a qui sembla que avui li han fet un “traje”…) i du’n Bru que es queixava amargament del seu rival, dons entregava més peces que no pas ell.

Els números, però, ens han sortit…En David Robles en el novè aconseguia una important victòria davant del rival amb més ELO que s’ha trobat aquest any i l’Eloi signava taules en una posició que sembla estava un pèl millor.

Res, a vetllar armes per diumenge vinent. Ens visita el tercer en discòrdia per l’ascens, un Granollers-Canovelles que de ben segur vindrà amb tot a posar-nos-ho difícil…

Llinars “B” 4,5 – 3,5 Cardedeu

Dons sí, tu…els hem guanyat!!!

El Cardedeu venia amb els quatre primers taulells per sobre de 2000 (Niubó, Buldó, Juan Pedro i Alex), un pseudo-2000 (Gerard), un vell rocker amb el cor dividit (Salvador Rosàs), un desaparegut i l’Oscar Vega de vuitè.

En Xavi Clavell al setè guanyava dons per incompareixença (1-0). En David estava cada vegada millor davant de’n Rosàs… i jo estava cada vegada pitjor davant de’n Gerard. Quan el punt de’n David ha pujat al marcador, el Cardedeu tambés s’ha estrenat…. Després d’un començament decidit i ambiciós, l’Andrea queia davant d’un Juan Pedro que mai es posa nerviós (2-1).

Poc més tard ha caigut del nostre costat el punt del darrer taulell, on avui s’estrenava la Gemma al per equips, i a qui volem animar perquè ens segueixi regalant partides de qualitat com la d’avui. Llavors va i cau en Jordi davant de’n Buldó (h5 novetat?) mentre que jo, tot i intentar resistir fins esgotar els darrers segons del rellotge, al final m’havia de tirar davant de’n Gerard (3-3)

Quedava en Gerard contra l’Alex al quart, que pintava bé, i l’Aurelio al primer contra en Niubó, que pintava liat. Ens faltava un punt per l’empat (objectiu principal).

Aviat en Gerard (brillant avui) s’imposava amb solidesa i ja teniem l’empat, però encara ens esperava mitja hora més d’emoció…Un final contra en Niubó no té mai desperdici i aquest no ha esta una excepció. Diversos peons per bàndol, quatre cavalls que no paraven de marejar pel taulell, dues planilles per cada jugador, diverses banderes dels dos costats a punt de caure… Tot això abans de que l’Aurelio signés les ansiades taules que ens donaven el matx.

La victòria ens coloca primers amb un punt sencer d’avantatge abans d’anar a Parets el dimenge vinent. Tot i que sembla no passen pel seu millor moment (van cuers i veuen el descens a tocar) farem bé de no refiar-nos…

Llinars “C” 1,5 – 6,5 Granollers-canovelles “B”

Uffff…. molta tela.

Quan he vist l’alineació que portava el rival ja m’he acollonit… Un equip ple de pesos pesants, molta experiència i el nostre ELO que començava on acabava el seu… Tot i això, cal remarcar que totes les partides es juguen, es lluiten fins al final i no es dona un punt per perdut.

Es fa difícil defensar els primers taulells en aquesta categoria i avui ho han patit l’Esteve al primer i en Jose Manuel al segon (1 de 5, no aixeca el cap…). Al tercer, la Sara ha jugat amb decisió, a l’atac i sense miraments. El seu joc forçava un experimentat Cubiles a oferir taules. La moça m’ho ha vingut a consultar i jo ,veient el panorama general li he dit: “Tu mateixa, agafa les taules si vols. Has jugat molt bé i per tu és un bon resultat”. I així ho ha fet.

Per darrera anaven caient roscos un darrera l’altre. Fins a quatre de seguits: Cobos (J), las Heras (G), Cobos (D), las Heras (Ll). Qui ha salvat la honra de l’equip guanyant el punt sencer ha estat un brillant Carles Santos, que s’imposava en el darrer taulell amb claredat després de guanyar qualitat.

Haurem d’anar al tanto a no pendre mal. Tenim dos puntets i, tot i que en aquest grup només baixa un i el Ripollet compta les seves actuacions per derrotes, farem bé d’estar a l’aguait, vigilant el descens de reüll.

Agustí B – Llinars “D”

Com hem comentat a la caçalera l’encontre s’ha suspès per la tràgica mort de’n Miguel Angel López Goñi, jugador de l’Agustí. La Federació ens trucava dissabte a la tarda solicitant de part de l’Agustí l’aplaçament, i per descomptat hem acceptat immediatament. Caldrà trobar algun dissbate per recuperar aquest matx, però això és el de menys…

Olesa 0 – 4 Llinars sub-12 pref

Llarga excursió avui pel als nanos del preferent. La sortida de la “fragoneta” de la família Espada amb tot l’equip m’ha fet recordar els picnics de fa uns anys. Suposo que haurà estat un viatge divertit i els nanos s’ho hauran passat bé, dons el resultat ha estat clar i contundent.

Avui anàven cap a Olesa en Ferran de primer, l’Alex de segon i els germans Espada (Gil i Tura), que coincidien per primer cop en el mateix equip (la família ho agraeix això, saps?)

Aquest resultat ens coloca segons a la general (el Peona i Peó tenia avui la jornada de descans) a tres punts del lider Mollet, que ens ve a veure la setmana vinent. Partida dura dons es presenta el proper diumenge, amb un possible asalt al lideratge..

Hortenc 2 – 2 Llinars sub-12 “B”

Dia negre, tu…

La baixa d’última hora per malatia de’n Joel Serrat combinada amb una pifia garrafal dels coordinadors del per equips (que l’un per l’altre no hem confirmat l’Edgar) deixava el “B” dels nanos amb només dos jugadors per anar a casa de l’Hortenc: en Pau Toquero i l’Oscar Ceruelo.

Veient l’acta, però, semblaria que haguéssin anat a jugar a algun ex-república soviètica de la guerra freda… Atenció a l’alineació de l’Hortenc: Kirill Rudnik, Viacheslav Smetannikov, Vasily Stoleikov i Alexandr Pimonov (i així en tenen més de quinze!!!).

Però això no ha arrugat els nostres jugadors, que han fet front l’Aramada soviètica guanyant les dues partides i evitant una derrota previsible a primera hora del matí.

La setmana vinent tornen a casa, després d’un parell de sortides seguides.

Ronda 5. 27/02/2012.-

Rubinenca 2,5 – 7,5 Llinars “A”

La nova victòria del nostre primer equip combinada amb l’ensopegada del Granollers-Canovelles ens coloca en segon lloc de la general, en plaça directa d’ascens.

Tot i l’aparent contundència del marcador, no ha estat fins ben entrat el matí que la cosa s’ha decantat del nostre bàndol. El nostre equip no s’ha deixat sorprendre i no hem encaixat cap derrota.

Als taulells del davant, en Lázaro (amb petit avantatge) i l’Eduard (amb petit desaventage) signàven taules bessones i ningú prenia mal… Per darrera, cinc punts sencers: en Joan, la Laura (dura lluita pare-filla… tots dos porten 3,5 de 5 al per equips), en Francesc, en Marc i en Bru (entregant peces una setmana més). La resta, taules de’n Dani (imbatut i amb quatre empats), de’n David i del nou préstec del B, l’Andrea.

La propera ronda visitem el líder (Santcugatenca) per rebre deprés al Granollers a casa. Dues rondes que sens dubte decidiran moltes coses de cara a l’objectiu de l’ascens…

Llinars “B” 3 – 5 Montmeló “B”

El pitjor és la cara que se’t queda….

Dia negre pel segon equip. Res a objectar al Montmeló, però avui hem estat espessos. De vuit taulells només he vist tres enrocs mig decents, el que dona una idea de l’empanada general.

A última hora del dissabte se’ns queia de la convocatòria l’Aurelio, que deixava el primer taulell per en Jordi Blas. En Jordi no ha tingut el seu millor dia, ha quedat en una posició horrorosa (de les que li agraden a ell… però pitjor) i ha perdut ràpid.

El segon el defensava en Gerard (content perquè repetia amb negres i podia explotar de nou el seu Ag7…). Total, que el cavall de g8 s’ha quedat pastant a casa, enroc inexistent, la diagonal g7-b2 un bunyol i una posició per taules… i gràcies.

Jo he pujat avui fins al tercer (cinc partides amb blanques, n’estic fins els dellonses…), el meu rival jugant a canviar-ho tot i al cap de tres quarts ja estàvem jugant el final. He quedat més passiu, però un subtil c6 (cop tàctic demolidor) m’ha donat la victòria de la manera que fa més mal al rival, que és quan el veus que es veu guanyat i de cop es veu perdut. Jo, cara de pòquer, és clar… Sap greu, tu…

Al quart un altre poema. En David, després d’una nit dura al Milenium s’ha vist sorprès a l’apertura per en Sergi López. S’ha hagut de despertar de cop i poc a poc ha començat a jugar mitjanament decent, però quan semblava que es ressituava, s’havia tret les lleganyes i podia començar a respirar, una nova estacada del nano al mig del cap el deixava amb peça de menys i s’havia de tirar…

En Xavi (ojo, 3,5 de 4…) és dels que ha jugat millor. Ha aconseguit qualitat de més després d’un mig joc bastant enrevessat però a canvi d’una posició més defensiva. A la llarga ho hagués guanyat (crec…), però amb el matx decidit ha ofert taules per no trobar-se l’arròs covat.

Per darrera venien les novetats del dia (les baixes, les necessitats del A i la idea de presentar un C fort davant del Vall del Tenes ens obligaven…) La Sara no ha tingut un bon debut en el per equips… Ha semblat que quedava en bona posició després de l’apertura però el rival se li ha tirat a sobre i ha acabat perdent… Potser tenia possibilitat d’unes taules per repetició però ja s’ho mirarà el Lázaro…

Acabàvem amb la dupla Rosàs (Marc i David). En Marc és que el que ha jugat millor de tot l’equip. Seriós, sense precipitacions i acumulant petits avantatges ha anat apretant i apretant fins guanyar (“La mort del jesuita, que ee quan et van matant a pessics…” com diria el mestre Coll). El pare, després d’una bona partida, s’ha quedat a una jugada del mat (sempre ve d’una….). El seu rival ha arribat abans i ha hagut d’abandonar…

Total, que hem perdut 3 a 5…, la setmana que vé ens visita el líder Cardedeu (empatat amb nosaltres a 4 punts) i ens jugarem el primer lloc del grup….

Llinars “C” 3 – 5 Vall del Tenes “B”

L’estratègia no ha funcionat com esperàvem… Ja preveiem que el Vall del Tenes ens ho posaria difícil i hem intentant posar pes al C, però no ha sigut suficient.

El Vall del Tenes ha presentat un equip experimentat, gent amb moltes partides i molts per equips a les esquenes (Lozano, Viaplana, Argemí, Exojo,…) i això es nota en aquesta competició. Per contra, nosaltres afegiem a l’experiència d’alguns la tendresa d’altres…

Dels quatre taulells de davant només n’hem tret mig punt (Oriol), mentre que l’Esteve (error en un final igualat que li costava peça neta), en Jose Manuel i en Jordi Cobos perdien (aquest últim ha estat jugant mitra hora contra l’Argemí amb bandera caiguda…).

La part de darrera ens ha servit per maquillar el resultat, amb taules de’n David Cobos (que ens ha fet plegar tard…), victòria meritòria de’n Moisés, derrota de’n Xavi Lobo (que, amb un atac brutal contra l’enroc enemic, no s’ha decidit a entregar peça per obrir definitivament la posició i rematar la feina. Una llàstima…) i victòria solvent al darrer taulell de’n Carlos Gonzalez.

La setmana que vé repetim a casa contra un dels “cocos” de la categoria, el Granollers-Canovelles “B”. Upss…

Tres Peons “I” 1,5 – 2,5 Llinars “D”

Ha tornat el talismà del “D” i hem recuperat el camí de les victòries. En Paco segueix intractable (4 de 4 el tio, tu…) i ja puja 33,3 punts. Acompanyant-lo en el tren anaven avui la resta de la família Las Heras (Guillem i Lluís) i en Rafa, amés del sub-12 Preferent, que també jugava al Tres Peons.

En Guillem ha punxat al primer taulell (primera derrota al per equips) contra un rival teòricament assequible per ELO, mentre el pare en treia unes taules. El punt restant l’aconseguia en Rafa (Tio, esto del tren no es lo tuyo…), que es planta amb uns meritoris 3.5 de 5.

La setmana vinent, de nou cap a la capital per enfrontar-nos al experimentat líder, l’Agustí “B”

Tres Peons 2 – 2 Llinars sub-12 “A”

Valuós empat del sub-12 preferent que els col·loca en una brillant tercera plaça, amb un matx menys que el Peona i Peó (segon).

Retornava avui en Ferran al primer taulell, que ha fet taules contra en Llibert Céspedes (bon jugador…). L’Alex ha perdut en el segon contra la Leire, una nena que progressa adequadament (l’any passat a l’Open de Llinars ja va fer un bon paper, quan era quasi una desconeguda….), mentre en Gil feia taules en el tercer taulell. A la última taula, “fast” Toquero guanyava ràpidament i acabava amb 1 h 39 minuts al seu rellotge, establint un nou rècord personal en una partida pensada.

La propera setmana, excursió a Olesa de Montserrat. Uffff……..

Mataró 1,5 – 2,5 Llinars sub-12 “B”

Segona excursió aquest any a Mataró i aquesta vegada sí hem tornat amb la victòria… L’única derrota la ha patit en Martí al primer taulell. De fet, a primera hora feia cara de més endormiscat que de costum….., però s’ha de reconèixer que el nano està donant la talla, emportant-se el marró del primer taulell setmana sí setmana també.

Per darrera, taules de la Tura al segon i victòries de’n Joel i l’Oscar, que deixen l’equip en una fantàstica quarta posició de la general.

La setmana vinent, nova excursió, aquest cop a Barcelona, per visitar l’Hortenc.

Ronda 4. 19/02/2012.-

Llinars “A” 6,5 3,5 Ideal Clavé “B”

Un altre peix al cove…i ja en tenim 3,5

Nova victòria del “A”, que consolida l’equip a la tercera posició a mig punt del Granollers-Canovelles i la Santcugatenca, que compten les rondes per victòries…de moment. Per darrera, la Lira en quarta posició a un punt sencer de nosaltres.
En Làzaro segueix abonat al 1 fixe i ja en posta 4 de 4 igual que en Jordi Blas del B, els dos únics amb pleno de moment. L’Eduard respira i assoleix la seva primera victòria d’aquest any al per equips. També ha sigut notícia la victòria del “presi”, primera després de 74.335 taules seguides… La resta de jugadors que s’han endut la victòria han estat en Piña (encara espero la teva crònica, bandarra…), La Laura i en Bru (incloent entrega de cavall). Taules (les terceres…) de’n Dani, a qui sembla que el primer equip li senta bé i s’hi vol quedar i derrotes de’n marc i en David Robles.

La setmana que vé, primera de les dues sortides consecutives contra la Rubinenca. La segona serà contra la Santcugatenca. Que viene el coco…

Barberà “C”
1,5 6,5 Llinars “B”

AC/DC ens condueix a la victòria o “La musica es el ruido menos moleto que conozco” (Napoleó)

Tot i que hem sortit tard (Gerard, tiu, renta el cotxe…) hem arribat d’horeta a Barberà. Matí esplèndid quan aparcavem a la Torre de’n Gorgs. La calma de la pineda del voltant i el piolar dels ocellets només es veia entorpida per la guitarra d?angus Young, que sortia a tota pastilla del cotxe de’n Jordi, que ja ens estava esperant… Això suposo que ens ha inspirat (i despertat…), dons els hem guanyant de manera incontestable.
Quan en Gerard ja portava a la mà el CD d’Iron Maiden he pensat que més valia que anéssim cap a dins (encara vindran els mossos…)

La cosa, però, ha començat estanya. Al cap de mitja hora en Guillem ja jugava amb dama de menys mentre que el pare, que jugava al seu costat, guanyava fàcil un rival amb poca experiència (el xicot presentava els símptomes clars dels iniciats: tinc dues mans i haig de moure la peça, aguantar el boli i apretar el rellotge a la vegade… Com collons m´ho manego?). Això sembla que ha espabilat en Guillem, qui al cap de mitja hora recuperava la dama i, tot i quedar amb peça de menys, es llençava a l’atac amb tot el que li quedava al taulell per acabar guanyant.

Cap al migdia ja ens posavem 4 – 0 amb els punts de l’Eloi i el meu (ep! que he guanyat, eh…) i amb tres partides molt ben encarades (Jordi, Andrea i Gerard) i la de l’Aurelio amb molt de lio tàctic.
Llavors el rival de’n Jordi li ofereix taules i ell, amb bon criteri, es dirigeix al super-delegat que està conduïnt aquest equip cap a la glòria (és a dir, jo) i li deixa anar “Me ofrece tablas, pero estoy ganao….?”. “Pues dale, que medio punto lo arracaremos en cualquier mesa y nos llevamos el matx”

Al cap de tres jugades, el seu rival abandonava… 5 – 0, i el de’n Gerad (Dani Cama senior) també es tirava… 6 – 0
Quedaven l’Aurelio i l’Andrea, els dos apurats de temps, com sempre… El final de l’Andrea (contra Dani Cama junior) era un punt segur, amb torre i dos peons contra torre, però va la moça, es lia amb els apuros de temps i el rival li força taules…. Mala sort, però no passa res, que la noia porta de 3,5 de 4, vale?
Finalment l’Aurelio palmava lluitant més contra el rellotge que contra el final inferior que tenia.
Total, que quatre de quatre i pinta que el Cardedeu (3,5) es pot presentar de aquí a dues setmanes a Llinars en plan gallet. Mmmmmmm, interessant…

Barad “B” 3,5 – 4,5 Llinars “C”

Resultat brutal del “C” !!!

Pintava que el Barad no seria un rival fàcil, dons duia 2,5 de 3, havent guanyat el Mollet”D”, que ens havia repassat. A més a més, les baixes ens obligaven a ser “creatius” amb l’alineació (serà per això que els hem despistat?). Així que jo no les tenia totes…

De la meitat de l’equip per amunt només hem rascat un punt, la victòria de l’Oriol. La resta, derrotes del jove Pau Martín (que li tocava ballar en el primer taulell) del avui delegat (Esteve) al segon i de’n Jordi Cobos (acabat de rebatejar com a “Don Corleone”) al quart.
Per darrera, però, de traca i mocador… Punt sencer al cinquè de’n David Cobos (rebatejat ja fa teps com a “Chiquito”), contundent victòria de’n Moisés al sisè (al lloro que ja puja 21 punts en quatre partides…), taules tàctiques de’n Xavi Lobo al setè (“Portava dos peons, però calia amarrar el matx” em confessava el dilluns al vespre) i en Rafa Peinado que també assolia la victòria al darrer taulell.
Dos puntets de quatre que ens situen a la zona còmoda de la classificació.

Llinars “D” 0,5 – 3,5 Tres Peons “J”

“Necessita millorar”

Avui hem punxat, sense paliatius… Els tres que s’estrenaven avui al per equips han palmat. Falta rodatge… Derrota al primer taulell de’n Jose Miguel, pare de’n Dani, fina ara xofer i des d’ara nou jugador del Club… (Animo !! Ya te queda una derrota menos para igualarme..) Al segon, derrota d’un Juanjo amb jet lag, tot just acabat d’aterrar de Cadis (a mi em dona que això del carnaval gadità, les xirigotes i el”pescaíto frito” han passat factura, que sí, que sí….).
El tercer en discòrdia que avui s’estrenava i també ha perdut ha estat en Paco Vizcaíno, a qui cal però agraïr-li l’esforç que ha fet per poder completar l’equip, tot i tenir tema familiar.
L’única que s’ha salvat de la crema ha esta la Noemí, qui ha arrancat l’únic mig puntet de l’equip i ha salvat la honra.
Tot i la derrota, anem quarts empatats amb els tercers. O sigui, que hem d’estar contents, tu…

Llinars sub-12 2,5 – 1,5 Joviat

“Progressa adequadament…”

Quarta victòria de l’equip sub-12 de Preferent, que ens coloca quarts a la General, amb bones perspectives. El Joviat ens feia respecte (ja ens ha donat algun disgustet alguna vegada…) però avui els nanos han estat a l’alçada.
Taules al primer taulell de l’Alex (estaria mirant la partida del papa, que avui s’estrenava al D?), i derrota de’n Gil al segon.
El matx l’hem assegurat per darrera, amb dues victòries: la de’n Sergi al tercer tot i jugar sense la dama (que havia quedat despistada pel mig del taulell i se li han crospit) i la de’n Pau Toquero al quart.

Llinars sub-12 “B” 3 – 1 Skorpio

Poca història en aquest matx, on només s’ha jugat una partida… que hem perdut, per cert.
Al primer taulell, la Tura s’ha cansat d’esperar el ontrincant, qui al final no ha vingut. Al segon taulell, l’Edgar ha jugat contra l’únic escorpí rival, però no ha pogut puntuar. La resta, victòries de’n Joel i l’Oscar contra els inefables germans vacants (son bessons?) que tampoc s’han deixat veure avui.

Diumenge que vé hi tornem. Ja serem a l’Equador del campionat…. Osti tu, això d’Equador sona freake, no?

Ronda 3. 12/02/2012.-

Taradell -Centelles 3 7 Llinars “A”

Important victòria del primer equip per continuar tenint aspiracions d’ascens. El matx d’avui a Centelles era dels que et fan perdre el tren… Anàvem amb gairebé tot l’equip titular (recuperàvem l’Eduard i en Piña). L’unic que faltava era en Bru i hem tirat de’n David R.

Tot i el resultat, el matx no ha sigut fàcil. Malgrat la victòria relativament ràpida de´n Làzaro, a mig matí a en Joan no li sortien els números i per més que buscava no trobava més de 4 punts. Però a el per equips ja se sap i tot pot passar. En Marc guanyava una partida impossible, en Dani entaulava una partida encara més impossible, i afegiem les victòries de’n Piña, la Laura i en David.

La resta, una derrota (en Pau assolia el seu segon “rosco”) i la resta taules: la enèsima del presi i les de’n Francesc i l’Eduard que asseguraven el matx. Dos i mig de tres que ens coloquen en tercera posició (pugen dos), a mig punt dels líders Sancugatenca i Granollers-Canovelles, amb qui ens trobarem al mes de Març

Llinars “B” 6 2 Caldes de Montbui

Hat trick i líders en solitari!!!

Tercera victòria del “B”, que ens coloca amb un punt sencer d’avantatge a la classificació davant 5 perseguidors… Hem colocat estratègimanent al darrera dos petits (Pau i Gerard) i els dos han guanyat (en Gerard, com sempre, el primer en acabar…). La cosa pintava bé, fins i tot si comptavem amb el zero de la meva partida, perduda amb dues peces de menys des de la jugada 12 (una “chusta” de partida, com diu ara al joventut…). L’únic que m’ha anat bé es per poder anar veient partides, cosa que no puc fer habitualment… Amb les victòries de l’Andrea i la de’n Jordi (brillant final on les blanques es rendeixen per evitar la coronació d’un peó que es convertia en cavall!! amb mate inevitable…) el matx se’ns posava 4-1 (jo ja havia perdut feia mesos…Quina bronca m’espera a classe el dilluns!!). Llavors he comunicat a la tropa (Aurelio, Gerard i Xavi) que amb taules asseguravem el matx. De seguida han signat el mig punt el Xavi i l’Aurelio i hem deixat fer en Gerard, que ha jugat un final delicat en el que s’ha imposat.

La setmana que ve anem a Barberà, que amb mig de tres sembla a priori un rival batible. 4 de 4 seria una passada…

Llinars “C” 6,5 1,5 Ripollet “B”

Tocava guanyar i ho han fet sòlidament. Hem baixat en David V. i en Jose Manuel del “B” a “C” per motius diversos. La primera decisió era posar en David Veciana de primer en comptes de’n Gerard Ayats i la segona decisió per solicitud expressa de l’Andrea: “A mi padre no lo pongas más en el B, eh? Que las pierde todas…” Lapidari. L’estratègia ha funcionat i ambdós han guanyat. Tot i que el rival li demanava taules repetidament i el final s’havia de jugar fi, al final en David s’ha acabat imposant. En canvi, lo del Jose Manuel ja no ho enten ningú… Perdut com estava, i gracies a la col.laboració inestimable del rival, ha acabt guanyant la partida més llarga del matí.

En Jordi Cobos i l’Oriol també ha guanyat. El rival del primer tenia seriosos dubtes de que en Jordi sabés guanyar un final de rei i dama contra rei ¿? (de vegades la gent s’equivoca i són taules…) però no hi ha hagut sorpreses. A la partida de l’Oriol he hagut d’intervenir, dons el rival havia tocat un alfil (que el condemnava a perdre qualitat i se li desmontava tot) i ha mogut una torre. La cosa no ha anat a més i, malgrat l’home es feia l’orni inicialment, al final no hi havia més cera que la que cremava… Cap problema, bon rotllo.

La resta de punts sencers els han assolit en Rafa i en Guillem, que s’estrenava en el per equips, guanyant amb solvència un final de torre i peons. Taules de l’Esteve al segon taulell i derrota per en Lluis (en una partida tobogan que no he pogut seguir).

Primer puntet del “C” i respirem, passant el mort del descens al Sabadell i el Ripollet.

Castellar “E” 1 3 Llinars “D”

Tres de tres… la mare que els va parir!!

Mira que els intento amargar la vida, enviant-los a passar fred, putejant-los tant com puc, però noi, no hi ha manera, són marrans i cabuts i han tornat a guanyar, amb el tercer 3 -1 consecutiu. Encara em vindran maldecaps perquè són capaços de lluitar per pujar. De fet, ja van tercers en un grup on pugen dos i només estan a un punt del segon (recordeu que a Tercera la puntuació és olímpica i compten tots els resultats).

Avui anàven cap a Castellar en Paco (3 de 3, tu…), en Moisés, en Xavi i l’Oscar. L’únic que ha perdut, tot i tenir un final millor, ha estat aquest últim. Ja no sé pas que preparar per la setmana que vé… Els toca els Tres Peons “J” i la poden tornar a liar…

Ateneu Colón 3,5 0,5 Llinars sub-12 “B”

Avui l’equip de sub-12 preferent descansava…

Molts mals de cap per poder fer avui l’equip, amb moltes baixes. Al final només hem pogut enviar un equip de tres: Martí, Joel i Oscar. El Colón no ens ha donat cap opció i ens han repassat. L’Oscar ha esta lúnic que ha pogut rascar unes taules…

No passa res, nois… Tots tranquils, la setmana que ve hi tornarem. Espero que a casa no tinguem tants problemes per fer l’equip. Ah, per cert, agraïr el suport de la familia Ceruelo (sobretot pel tema logístic, que bona falta ens fa en aquest grup).

La setmana que vé més…

Ronda 2. 05/02/2012.-

Llinars “A” 7,5 2,5 Les Franqueses

Aguantem per davant i arrassem per darrera… Estrena a casa amb victòria clara. La veritat és que ha estat un matx sense massa patiment. A mig matí el marcador ja reflectia un 5 a 1 que dona una idea de la claredat del resultat. En Lázaro s’imposava en una partida estranya contra en Méndez. En Joan de segon (avui l’Eduard feia la seva travessa del desert particular) entaulava amb en David Guix i en Francesc s’imposava al tercer. Dues derrotes al mig de l’equip, de la Laura i de’n Pau, que ha entregat tot el material que tenia per guanyar (i perquè no en tenia més…) per acabar perdent. Per darrera, un strike amb cinc de cinc amb en Marc, en Dani, En Bru, en David R. i l’Eloi, aquest últim destrossant sense pietat al Sr. vacant. Un i mig de dos i comencem bé…

Mollet “C” 3 5 Llinars “B”

Collons quin fred… L’expedició del B i del C hem arribat a Mollet més glaçats que un pàmpol, amb la gent demanant cafè desesperadament. Fins i tot algú s’ha acomodat una mica massa als bars del voltant i ha començat amb cinc minuts menys…

El matx començava bé, semblava que portàvem les partides controlades i tot d’una Alehop!!, en Jose Manuel quedava perdut, l’Aurelio quedava en una posició molt restringida, l’Andrea i en Jordi s’apuraven de temps… Males cartes!! Llavors han caigut les taules de l’Esteve, el contrari de’n David demanava taules que rebutjavem, jo estava millor i en Xavi em feia l’ullet. Respiràvem… Cap a les quarts de dotze la cosa semblava que s’aclaria, en David guanyava, en Xavi i jo (amb qualitat de més) seguiem millor, l’Aurelio es refeia i semblava que les partides de l’Andrea i en Jordi milloraven, però calia rematar.

Llavors cau l’Aurelio… Jo ja no savia on posar-me ni sabia els punts que duiem i només feia que mirar l’Andrea en Xavi i en Jordi B. La meva partida ha passat a segon terme i he anat fent una dolenta darrera l’altra. Quan m´he tornat a centrar ja només veia clar forçar taules per repetició amb qualitat de més (quin desastre!!). L’Andrea guanyava sobre el rellotge, en Xavi també confirmava una bona partida i finalment en Jordi guanyava el delegat del Mollet.

Dos de dos i cap a casa…

Mollet “D” 5 3 Llinars “C”

El Mollet “D” ens ha tornat el marcador… El “C” no ha estat a l’alçada i era un matx que per ELO es podia guanyar. Al davant hem posat la canalla, i on pensavem fer punts n’hem arrancat una victòria de’n Pau (partida llarga…) unes taules de’n Gerard (partida curta…) i derrota de l’Oriol. Per darrera, els seniors també han punxat, amb derrotes de’n Jordi C., en Xavi Lobo i de’n Rafa. Només han puntuat en LLuis (taules) i en Moisés (primera victòria). Haurem de vigilar de reull el C, dons porta 0 de 2. A veure si tant mirar cap amunt ens despistem i aquest equip se’ns va cap avall…

Llinars “D” 3 1 Badia

Dos de dos… Caram tu, segona victòria del “D” !!

Diuen que els experiments es fan a casa i amb gaseosa. Dons això és el que hem fet. Hem mantingut dos pilars de l’equip (Paco i Carles), que han fixat dos punts i llavors hem innovat amb la presència de dues jugadores seniors, la Mª Glòria (a qui els nervis del debut li han jugat una mal passada) i la Noemi, que ha donat el tercer punt a l’equip. Total, que sense voler-ho ja estem tercers en un grup on pugen dos. Us ho imagineu??

La propera setmana els toca excursió a Castelllar…

Llinars sub-12 “A” 31 Badia

El sub-12 s’ha imposat també al Badia pel mateix resultat que el “D”. El Badia només ha portat tres jugadors, així que la Nuria ha guanyat sense despentinar-se. la resta victòries de’n Ferran i en Pau i derrota de’n Gil. La setmana que vé l’equip descansa per la plaça vacant d’aquest grup. Els anirà bé als nanos, dons el comarcal ja es troba a les rondes dures…

Llinars sub-12 “B” 31 Les Franqueses

Un altre tres a un i els petits que fan el mateix que el “A”. Al igual que el Badia, Les Franqueses portava un jugador de menys (roc a la faixa per en Joel…). La resta de punts locals s’han decantat per en martí i l’Oscar, mentre que ha punxat la Tura. De moment, cinquens a la classificació, en un lloc còmode i adquirint experiència al per equips. No se’ls pot demanar més…

Ronda 1. 29/01/2012.-

La Lira 5 5 Llinars “A”

Inici amb bon peu del primer equip. La Lira és, a priori, candidat ferm a pujar a Segona Divisió i el nostre primer equip ha aconseguit un valuós empat. S’ha estrenat en Lázaro com a primer taulell del Llinars amb victòria. A més, victòries de’n Piña i l’Eloi, que avui reforcava l’equip A. Quatre taules (Joan, Laura, Dani i David R.) i derrotes de l’Eduard, d’en Paco Cobos i d’en Bru.
També hem trobat a faltar en Lluis Coll, ara jugador del Manresa, a qui enviem una abraçada des de Llinars.
La setmana vinent ens estrenem a casa contra Les Franqueses.

Llinars “B” 5 3 Terrassa “D”

Hem començat contra el mateix rival i a la mateixa ronda que l’any passat, però aquest any hem canviat l’empat per la victòria. Bona estrena de l’Aurelio, amb taules al primer taulell. Per darrera, victòries de’n Jordi i l’Andrea (aquesta un pel apretada, tot s’ha de dir…). La part mitja de l’equip ha estat la més fluixa: al quart taulell en Gerard (Prats, obviament) feia de les seves i perdia, jo també feia de les meves i treia taules i en David no era menys i perdia després d’una entrega d’alfil a f7. Per darrera és on hem assegurat el matx, amb victòries clares de’n Xavi i sobretot, d’un Gerard Ayats molt solvent.
La setmana que ve ens en anem a Mollet amb el C

Llinars “C” 2 6 Sant Boi de Lluçanes “B”

Res a dir, el Sant Boi ha tingut dominat el matx durant tot el matí
. Les matineres taules de’n Rafa i la victòria de l’Oscar(que avui s’estrenava amb el Llinars) han sigut un miratge i ben aviat la gent d’Osona han posat les coses al seu lloc, dons ens superaven en ELO en tots els taulells… L’unic mig punt que falta l’ha assolit en Jordi Cobos. La resta, roscos per l’Esteve, en Jose Manuel, en David Cobos, en Lluis i en Carlos.
A veure com ens va la pròpera…

Maragall “B” 1 3 Llinars “D”

Im…presionante!!
Jo que em pensava que enviavem al D a l’escorxador i mira per on van els cristians i es mengen les feres…
Grandíssim resultat de l’equip D en un desplaçament a priori complicat. Derrota de’n Moisés al primer taulell (contra un 2014) i la resta victòries: la de’n Paco (contra un 1924) la de’n Carles i la de’n Xavi Lobo (contra el Sr. Vacant, que un any més continua sense aparèixer…)

Castelldefels 0 4 Llinars sub-12 “A”

Començàvem amb desplaçament feixuc, però la son i el viatge no han estat impediment pels nanos, dons s’han imposat amb claredat…
L’equip format per en Ferran, l’Alex, en Gil in en Pau Toquero no s’ha complicat la vida i davant d’un equip inferior en nivell i experiència no s’ha deixat sorprendre.
Total, quatre punts i 25 punts d’ELO cap el sac.

Cerdanyola Mataró 2,5 – 1,5 Llinars sub-12 “B”

La primera ronda ha estat complicada a l’hora de formar l’equip, més per el tema logístic que pel de disponibilitat. Per sort, la família Ceruelo ha exercit de taxista i tot s’ha pogut lligar. En Martí Barrios (taules) i la Tura (victòria) són els qui han puntuat, mentre que l’Oscar i en Joel han perdut. La setmana que vé tindrem overbooking a casa, amb el A, el D i els dos equips sub-12 jugant com a locals.