C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Search
Search

28 de febrer. Jornades escolars a Sabadell

Escola Les Aigües                      Escola  Sanromà                      Institut Pla Marcell

                                             

(Crònica i fotos per la Núria Español – Escola Les Aigües i l’Institut Pla Marcell- i Crònica i foto per en Jaume Gayoso de l’escola Salvador Sanromà)

Com no podia ser d’altre manera, jugadors del nostre club s’han desplaçat aquest diumenge fins a Sabadell, per representar aquest cop a les seves escoles al II Campionat Català d’escoles per equips. Hem aconseguit portar 3 equips, 2 en el grup de 3r i 4rt de primària (Iago Gayoso, Ian Solà, Marc Mateo i Íker Martínez representant a l’escola S.Sanromà i la Lledó i tres nens de la seva classe, representant a les Aigües de Cardedeu)  i 1 equip de la ESO (Gil i Tura Espada i Pol Suñé, representant a l’institut Pla Marcell).

Al Campionat hi havia 57 equips, de 40 escoles de Catalunya. Amb un total de 229 jugadors. El Parc del Vallès de Sabadell, estava ple de pares, mares, entrenadors, delegats i un munt de jugadors….
Els jugadors de l’equip de la Lledó, massa inexperts en el mon dels escacs no aconseguien rematar les seves partides. Per ells tot era nou, emparellaments, canvis taulell i de taula, ara blanques ara negres, rellotges, il·legals,… sort de la seva capitana, que els dirigia. La delegada sovint havia de sortir de la sala per no tenir un atac de cor !!!
Entre ronda i ronda, els nens aprofitaven per còrrer per l’exterior!! Els nens s’ho van passar la mar de bé!! Van marxar molt contents, i al final es van endur un diploma de participació, que ja tenen penjat a la seva aula!!
L’equip de la ESO queden SEGONS, per darrera de l’Escola Sant Gervasi de Mollet, que van quedar primers. Eren 6 equips de 6 escoles diferents, i jugaven 3 jugadors per escola. Van jugar un tancat, jugant tots contra tots. El nostre equip, només va perdre un matx, contra el Sant Gervasi, la resta els va guanyar. El Gil i la Tura, primer cop que compartien equip, es van anar tornant en el primer taulell, deixant per l’últim taulell al Pol, amb molta menys experiència en el mon escaquístic, tot i això va poder puntuar. La Tura va aconseguir 5 punts de 5. En total van fer 9 punts, dels 15 possibles.  Com a premi, a part d’una medalla per cada un, es va endur 2 taulells i les seves peces, per donar a la seva escola!!
Va ser una Gran jornada ideal per la promoció dels escacs a nivell escolar!!

Crònica del segon campionat català d’escacs d’escoles per equips (Jaume Gayoso)


El passat dia 28 de febrer es va disputar el II campionat d’escoles per equips. L’escola Salvador Sanromà va presentar un equip per al nivell de tercer i quart de primària. Els jugadors eren Iago Gayoso, Iker Martínez, Marc Mateo i Ian Solà, D’aquests jugadors, dos s’estrenaven en competició: Iker i Ian.


Les coses no van començar amb bon peu ja que un dels nostres jugadors més experimentat Izán Fernández no va poder jugar ja que estava amb febre. No obstant, les nostres noves promeses es van adaptar amb rapidesa a la competició i van anar sumant punts al llarg de la jornada. Bon debut tant d’un com de l’altre.

Degut a un desencert inicial van començar la primeres dues partides amb només 3 punts dels 8 possibles en una decisió salomònica de l’organització i on van haver 4 equips implicats. No obstant, al llarg de la jornada, els nostres jugadors van anant recuperant fins a situar-se a la darrera ronda en 4ª posició i amb possibilitats de medalla.

La remuntada va començar a la tercera ronda on es van enfrontar a l’escola Joan Sallares i Pla de Sabadell a la que van guanyar per un contundent 4 a 0.  La següent ronda van tornar a perdre per 1 a 3 (dues taules i dues derrotes) amb l’escola Purificació Sala de Sant Quirze. El matí, en definitiva, no ens va anar massa bé.

La tarda va començar millor, guanyant a l’Escola Del Sol de Sabadell per un contundent 3 a 1. Tornaven a recuperar la il·lusió i els nostres jugadors s’estaven animant. Aquesta victòria no era una casualitat, la veritat és que tenim un bon equip amb molta projecció futura i això es va confirmar a la 6 ª ronda on van tornar a guanyar per 3 a 1 a l’escola Joan Rebull de Reus on jugava la campiona femenina de la província de Tarragona de la seva categoria.


Els nostres jugadors estaven cada vegades més animats, no era per menys. Faltava una ronda i eren 4rts a mig punt de la medalla. El sorteig no ens va deparar bona sort ja que ens va tocar els segons, l’Oak House School de Barcelona on fan classes d’escacs des de fa bastants anys. La noticia bona es que als tercers (Escola Purificació Sales) els va tocar jugar amb els futurs campions (Escola Miquel Martí i Pol de Sabadell). L’escola de Sabadell van perdre contundentment per 4 a cero però nosaltres no ho vam poder aprofitar al jugar amb contrincants molt més experimentats. Iago va guanyar la única partida (tot i que la tenia perduda) i Ian va jugar amb el primer tauler amb una gran jugadora a la que va arribar a tenir una dama d’avantatge però la manca d’experiència no li va permetre guanyar una molt bona partida. Iker i Marc també es van defensar molt bé amb rivals molt més experimentats. Així, el resultat final va ser de 1 a 3. La Trama de Sabadell es va fer finalment amb la tercera posició amb una contundent victòria de 4 a 0 a la darrera ronda.


Malgrat el sabor agredolç, la realitat és que tenim uns jugadors a l’escola amb molta projecció i que van fer un gran resultat tot i la seva poca experiència.