C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

FORMACIÓ de FUTBOL i ESCACS. Entrenant la ment !!

S’han tornat a iniciar els entrenaments d’escacs per als jugadors i jugadores de futbol del Centre d’Esports Llinars, després de la bona experiència de la temporada passada. Es torna a apostar per complementar els entrenaments de futbol, aquest any de 2 equips prebenjamins i 2 benjamins, amb l’experiència formativa del Club d’Escacs Llinars.

Per què els escacs ajuden?

El futbol modern, no és només un tema vinculat a les capacitats físiques o d’habilitats amb la pilota, sinó que també requereix controlar el camp visual, les posicions dels teus companys i dels rivals, entendre les estratègies i les tàctiques, saber gestionar els esforços i els moments, etc.; aspectes tots que passen per disposar d’una ment àgil i entrenada. I si hi ha un esport que sap treballar la ment i les capacitats que d’ella se’n deriven, són els escacs.

‘You play football with your head, and your legs are there to help you’: Johan Cruyff

‘Se juega al fútbol con la cabeza, y las piernas están ahí para ayudarte’

El futbol i els escacs guarden moltes similituds pel que fa a la tàctica i l’estratègia; i en ambdós esports és vital mantenir la concentració. Un dels elements claus d’aqueta conjunció de factors és que els millors jugadors de futbol poden anticipar-se amb antelació als moviments del rival, i prendre la decisió més adequada; exactament igual que als escacs.

Observar, pensar i actuar!

Aquesta expressió que va ser forjada en els escacs, és la que més s’utilitza en els esports professionals d’avui en dia. La velocitat en què s’ha d’aplicar, i aplicar-la bé en un partit, la determina cada esport; i el futbol és un d’ells.

Us deixem a continuació l’escrit que s’ha fet arribar a les famílies dels esportistes que practiquen el futbol, signat pels presidents de les dues entitats, per ajudar a superar les barreres que encara poden existir entre dos esports, aparentment, tan diferents.

Tot un repte !!