C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Els nostres joves jugadors sub12 Eric Iborra, Laura Toquero, Adahara i Ariadna Carrasco del Club d’Escacs Llinars als Campionats d’Espanya

(Crònica de la família Toquero)

Aquest any 2020 a la categoria sub12 del Campionat d’Espanya d’Escacs de Joves han participat 4 jugadors del Club d’Escacs Llinars, l’Eric Iborra, l’Adahara i Ariadna Carrasco i la Laura Toquero. En total 82 jugadors de totes les comunitats i amb una participació femenina del 30 %. Però el tret més destacat ha sigut que es tractava del primer campionat presencial després de la crisi sanitària, gairebé 5 mesos sense jugar cap campionat a ritme lent i sort dels campionats i preparacions online, que han mantingut als nostres jugadors en la mesura del possible en forma. Encara que aquesta aturada de les competicions i la nova realitat del campionat pel protocol sanitari (mascareta, sense menjar, sense poder-se aixecar,..) ho han notat en les partides durant el campionat.

Els nostres jugadors han tingut moments de tot, bons i dolents, però en conjunt han tornat a recuperar l’esperit de la competició i han gaudit amb la resta de jugadors d’uns dies d’escacs de bon nivell.

 

L’Eric Iborra amb 5,5 punts ha quedat el 24è de la classificació, en un campionat que mai sabíem com acabarien les seves partides, era una gran incògnita veure les jugades a la retransmissió però les partides podien fer un tomb en qualsevol moment, un gran jugador sens dubte que sempre treu bon resultat.

La Laura Toquero ha fet 4 punts i l’Adahara Carrasco ha fet 3,5 punts, amb opcions per la classificació femenina sortint cinquena i primera del ranking femení inicial respectivament, han tingut dos parts del campionat ben diferents, si ajuntem la primera part de l’Adahara i la segona de la Laura es podrien compensar les partides que no han jugat al seu nivell. Per acabar l’Ariadna Carrasco amb 2,5 punts i sent de primer any segur que l’any vinent demostrarà tot el que sap amb un any més d’experiència.

Felicitem al Nicolas Aleksanyan del Peona i Peó i al Daniel Salinas del SCC Sabadell per la cinquena i sisena posició i copa al segon millor sub11, i a la resta de jugadors catalans per l’esforç que sempre fan amb actitud molt positiva, destacar la pinya que han fet tots plegats i la necessitat que tenien de retrobar-se i compartir jocs, bromes i escacs. També volem felicitat a la Cristina Sureda. única representant balear que ha quedat Campiona d’Espanya femenina, i amb la que les nostres jugadores van compartir un intercanvi d’escacs femení a Mallorca el passat mes de desembre.

Per acabar el campionat, els jugadors han trobat la seva medalla a la participació a sobre del seu tauler a la última ronda, ja que no hem tingut cerimònia d’entrega de trofeus pel protocol sanitari.

Agrair la dedicació i recolzament de tots els entrenadors que en aquest cas han preparat 100 % online, està clar que la distància també és un factor que ha marcat alguns moments del campionat. Agrair a les famílies i acompanyants la empatia i recolzament a tots els jugadors, sense vosaltres això no seria possible i els vostres fills segur que us ho agraeixen. Sort a les següents categories, molts encerts i salut, donem el relleu al sub14 amb 7 jugadors del Club d’Escacs Llinars i que seguirem amb molt d’interès.