C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Primeres Rondes

Les 64 caselles del tauler d’escacs (8×8)

representen l’infinit dins del finit, una conjunció de masculí i femení,

el 8 és el símbol de l’infinit i de la dona.
La línia recta és masculina i l’esfera és el dibuix que fa la dama en els seus moviments.

Anna Aguilar-Amat (taula rodona «Fent els escacs femenins»)

El cap de setmana ha sigut molt intens. No només van arrencar l’open sinó que aquest any hem muntat tota una sèrie d’activitats voluntàries per apropar una mica més als escacs al nostre entorn més proper.

Us farem un resum, però en primer lloc, us posem els links que permeten donar un cop d’ull ràpid a un cap de setmana tan intens.

Podeu veure resultats i classificacions tant a chess-results coma info64.

https://chess-results.com/tnr637157.aspx?lan=9&art=2&rd=1&turdet=YES&flag=30

https://info64.org/ii-llinars-international-chess-open/standings

Resultats Blitz i aficionats:

https://chess-results.com/tnr645725.aspx?lan=9&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30

https://chess-results.com/tnr645731.aspx?lan=9&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30

Les fotos al google photos les podeu trobar aquí:

Primer dia de competició
https://bit.ly/3nhlHN4

https://bit.ly/3OHJHof

Simultànies i de la visita al castell

https://bit.ly/3QM7CVx

Segona ronda

https://photos.app.goo.gl/M7fubZxK6LdYYNka9

Ràpides i lliurament de premis

https://photos.app.goo.gl/VRWjMaHHpz6W8iVN7

Tràiler «La dama dels escacs»

https://www.youtube.com/watch?v=aVJZKE-PKm0

Aquí podreu trobar informació del castell de llinars per al que li pugui interessar

https://ca.wikipedia.org/wiki/Castellnou_de_Llinars

RECORDEU QUE PODEU VEURE LES RETRANSMISSIONS EN DIRECTE A LES PRINCIPALS PLATAFORMES: chess24, chess,com, livechesscloud, escacs.cat/directe, live.chessbase.com, lichess.org, etc

Van començar el dia amb l’acte de cloenda de la temporada del nostre club al pati d’entrada del castell de Llinars. Els nostres petits «calculins» van rebre un petit record i una medalla com a premi al seu esforç, realitzant un petit pica-pica esperant l’activitat forta del matí. Aquest any una de les principals novetats eren les simultànies que tres jugadores van realitzar: Es tractaven de la número 1 del rànquing estatal: L’Ana Matnadze i les nostres jugadores del club Laura Martín i Ainhoa Casares.

Coincidint amb les simultànies tots el que van voler van fer una visita comentada a l’anomenat Castell Nou de Llinars. El castell antic se’n va enfonsar al terratrèmol de 1448. Més d’un segle després al 1558 es van finalitzar les obres del nou castell.

A la tarda van fer l’altra acta de la jornada. S’iniciava amb una salutació d’Agustí Mezquida director del documental «La dama del escacs» del qual es van passar uns extractes. El documental explica com van aparèixer les noves normes dels escacs a finals del segle XV i investiga sobre la misteriosa desaparició de l’incunable on apareix per primera vegada la peça de la dama. Aquest argument servirà com a entrada d’un interessant debat sobre els escacs femenins i com incrementar la presència de les dones en el món dels escacs. El debat va comptar amb la presència de la Regidora d’esports i Joventut de l’Ajuntament Sra. Mònica Lòpez, la WGM/MI Sra. Ana Matnadze, la vicepresidenta de la fce i responsable del projecte «escacs a l’escola» la Sra. Marta Amigó, la jugadora i poetessa, doctora en lingüística per la UABA Sra. Aguilar-Amat (jugadora aficionada i poeta, doctora en lingüística per la UAB) El debat va ser moderat per l Sra, Anna Bonals directiva del nostre club.

Els dos primers dies de competició van ser molt intensos però sense grans sorpreses… Els grans favorits van complir amb els pronòstics i van guanyar les seves partides, alguns no sense certes dificultats i resoltes per veterania en el darrer moment. A poc a poc, les forces s’aniran igualant i les partides començaran a ser més equilibrades. Encara, lògicament, tot està per decidir i falten les partides decisives.

Com és costum als nostres tornejos es va premiar als guanyadors de dues taules (en aquest cas, la 20 i la 30) amb el lot de productes locals. Els guanyadors d’aquests lots han sigut

– Jordi Comelles (Tres peons) (Dissabte taula 20)

– Ani Vardanyan (Peona i peó) (Dissabte taula 30)

– Victor García (Terrassa) (Diumenge taula 20)

– Ivan Montes (Terrassa) (Diumenge taula 30)

Finalment van disputar el torneig blitz i el d’aficionats amb un nivell molt alt de participació i resultats. Podreu trobar fotos de les partides i lliurament de premis així com les classificacions en els links de l’inici de l’article.