C/ Prat de la Riba, 17, 08450 Llinars del Vallès

Telf: 93 841 30 86 // Mòbil/whatsapp: +34 644 72 29 97

Crònica sub10 a Salobreña per la família Toquero

CRÒNICA SUB-10 SALOBREÑA 2018 (família Toquero Gracia)

I arriba un nou Campionat d’Espanya per la Laura Toquero, única sub-10 del Club d’Escacs Llinars que s’anima a participar recolzada per la seva família i amb la il·lusió de cada any. Sabem que no és fàcil, sabem que cal esforçar-se i sabem que cada any hi ha més nivell, però encara així volem compartir aquesta experiència amb altres jugadors catalans.

I després del viatge i un dia de relax per agafar forces comencem el Campionat amb una primera ronda molt treballada, taula 36 amb un balear que s’enrecorda de la Laura de fa dos anys, un mig lloc molt ferm però finalment la Laura no pot aconseguir el punt. La segona ronda la guanya sense més complicació i arriben la tercera i quarta ronda que amb avantatge clara no aconsegueix puntuar i acaba amb 1 punt de 4 jugant bastant be. Com ja ha passat altres campionats fem reset i plantegem la segona part del campionat.

Arriba la cinquena i per fi la partida des del principi al final la Laura juga sense concessions i surt contenta. La sisena ronda és només una partida pel matí que també resol amb un sacrifici de peó que li dona la victòria. I amb 3 de 6 ens relaxem i agafem la tarda de descans (migdiada i activitats a l’hotel).

Arriba el dia clau, dues rondes que et fan pujar al cel o baixar a l’infern, la Laura prepara a consciencia i repassant la partida amb els entrenadors a la setena ronda diuen que “li han fet una apertura gens habitual” i que no li ha donat opcions per lluitar per la victòria. Migdia de reflexió per agafar forces i a la vuitena ronda ho torna a intentar, un altre variant que deixa a la Laura més dèbil a l’apertura i no pot recuperar-se.

Després del disgust del divendres negre, decidim que tingui una nit de guateque i lluitar a la darrera ronda amb la Puri, una amiga gallega de la Laura que ha tingut un campionat fluixet però que és una rival forta. Laura fa la seva partida i quan ja la té amb més iniciativa i lleugera avantatge, l’experiència de la Puri li acaba arravatant el darrer punt de l’honor. La Laura no te la moral gaire alta per sentenciar i això es nota en aquest darrer punt.

En resum, l’expedició catalana fa un molt bon paper i això ens dona ànims, a la darrera ronda en Daniel Salinas i l’Albert Fernández juguen al taulell 2 que amb victòria del Daniel queda subcampió sub10 i campió sub9, moltes felicitats també a l’Albert Fernández, un campionat per treure’s el barret. La Julia PInyol després d’unes partides una mica dubtosa a la ultima ronda guanya el seu punt amb contundència i gràcies a unes taules d’un altre català, en Dan Clotet amb la rival directa de la Julia, tenim una campiona d’Espanya catalana, moltes felicitats Julia, tens tot el que es necessita per ser una campiona.

Per acabar la Laura intercanvia la camiseta amb una amiga de Cantabria i un amic de Galicia i recull la seva medalla a la participació.

I com que els escacs no s’aturen Laura continuarà jugant al sub12 gràcies a la família Ortiz Padró, als escacs no només es competició també fas grans amics, la Laura ara ja sense pressió ni nervis posarà en pràctica tot el que ha après aquest any i sense parar atenció a classificacions ni punts. Desitgem molta sort i bones partides per la resta de categories, que disfruteu del campionat i de la gent que hi participa.

Gràcies al mestre Arnijas que ens ha volgut acompanyar per compartir aquesta setmana, molt motivador per la Laura i un bon company de viatge del Pau.